we shall overcome


Gisterenavond heb ik de voorstelling ‘We Shall Overcome’ van het NTGent gezien. Eerder een concert met liederen tegen de oorlog, voor de vrede en voor de liefde. Een voorstelling die wil ingaan tegen het cynisme van deze tijd. Met liederen als ‘Imagine’, ‘Er komen andere tijden’ en ‘Give peace a change’ behoorlijk wat jeugdsentiment, dat door de zaal flink werd meegezongen. Maar een mooie avond met topmuzikanten, zeer mooie arrangementen en Wim Opbrouck die als een vis in het water het publiek door het repertoire loodst.

Tijdens het luisteren (en zingen) dacht ik een paar keer, zou het niet mooi zijn bij de volgende betoging dat er gezongen wordt in plaats van gegooid. Dat we waardig en met vastberaden blik, mannen, vrouwen en kinderen, samen zingend ‘we are not afraid’ en ‘we will live in peace’ door de straten wandelen? Dit zal meer indruk maken dan voetzoekers, verfbommetjes en vernielen van straatmeubilair. Het zal ook veel moeilijker zijn voor de zittende ministers om dit soort van protest te marginaliseren. Dromen mag zeker.

2 reacties op ‘we shall overcome

  1. Heel goed idee ! Misschien kunnen de betogers met veel adrenaline voor de percussie zorgen ? En hoe leggen we de link tussen Wim Opbrouck en de havenarbeiders ?:

    Like

  2. zeker een goed idee, Groen had daarmee op de grote betoging van vorige week het voorbeeld kunnen geven in plaats van langs de kant te gaan staan om “te begroeten”, vind ik. Volgende keer beter dus!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s