armoede, vrouwen, ongelijkheid en milieu: één strijd


Deze morgen een eerste shift gedaan voor 11-11-11, en dinsdag ga ik mee deur aan deur spullen verkopen. Ik blijf het belangrijk vinden deze campagne te steunen, want uiteindelijk is het probleem van de mondiale ongelijkheid super belangrijk én ook gelinkt aan de tine voedseloverschot-500x375grote milieu-uitdagingen. Ik ben trouwens blij met de toenemende aandacht die 11-11-11 besteedt aan onze levensstijl, deze keer met een campagne tegen voedselverspilling. Met ‘sorry is niet genoeg’ legt de organisatie een link tussen de manier waarop we hier met voedsel omgaan en de honger in de wereld. Dus als je ergens onderweg of aan huis aangesproken wordt door 11-11-11 vrijwilligers, laat je hart spreken.

Er is trouwens nog meer dat onze aandacht verdient in de periode van 11 november. Want dit is ook traditioneel de vrouwendag. Deze keer met een evenement in Vilvoorde met als centraal thema. ‘Armoede moe’. De Vrouwendag sluit naadloos aan bij de actualiteit met als bijzonder gaste Anna Coote. Zij werkt voor de New Economics Foundation waar heel wat denkwerk gebeurt rond alternatieven voor het huidige economische model dat zowel sociaal als ecologisch rampzalige gevolgen heeft. Alle info kan je hier vinden.

Een reactie op “armoede, vrouwen, ongelijkheid en milieu: één strijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s