tweedehands dagje


Gisteren stond wel redelijk letterlijk in teken van tweedehands. Er was het zeer geslaagde ‘niets is verloren’ festival waar duizenden mensen kennis konden maken heel wat initiatieven rond gebruiken van voedsel dat voor de vuilnisbelt is veroordeeld. Als je de recente reportage van Panorama hebt gezien waar het probleem rond ons voedselsysteem heel duidelijk wordt gemaakt, dat was ‘niets is verloren’ een voorproefje van de oplossing voor dit probleem. Zelf heb ik met de spierkracht van de bezoekers en hun meegebrachte tweedehands fruit behoorlijk wat lekkere sapjes gemaakt.

2014-09-20 21.48.22Gisterenavond was ik dan op een concert van de Landfill Harmonic. Een orkest uit Paraguay waar jongeren spelen op instrumenten gemaakt van afval (in het beste geval dus ook tweedehands). Muzikaal was het niet perse een hoogvlieger, maar het verhaal des de meer. Jongeren die dankzij deze in elkaar geknutselde instrumenten en hun muziek nu op vele plaatsen kunnen gaan optreden en zelfs het voorprogramma van Metalica hebben gespeeld, het is een zeldzaam verhaal. Je kan her hier even bekijken.

Het nummer uit dit filmpje hebben ze gisteren ook gespeeld.

2 reacties op ‘tweedehands dagje

  1. Mooie initiatieven!

    Wij hebben gisteren met ons pleegzoontje genoten van de ongelooflijk warme sfeer op het grote solidariteitsfeest Manifiesta in Bredene:-) Ik kan dit voor een volgende editie echt aan iedereen aanbevelen… heel laagdrempelig, solidair met elke aardbewoner en een ontzettende boost aan positieve energie om de wereld samen opnieuw naar een rechtvaardige kant en leefbare toekomst voor iedereen te duwen!!!

    Like

  2. Graag eens af en toe tot de kern van de zaak ,Steven.Ik ben akkoord dat we met al die sociale acties een deel van het publiek bereiken, maar we zijn al met het milieuprobleem reeds bezig van 1969 ( plant een boom actie ! ). In 1970 verscheen het eerste rapport van de
    Club van Rome . En wat zegt Naomi Klein nu ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s