op de fiets


Dit en volgend weekend zijn er heel wat redenen om de fiets te nemen. In kader van de week van de mobiliteit zijn er op heel veel plaatsen autoloze zondagen. Antwerpen en Gent hebben nu zondag hun autovrije dag, veel andere steden volgende week. cargofietsbierAan de Dampoort, een van de lastige verkeersknopen in Gent zal het plein tijdelijk ingenomen worden door bewoners. In Kortrijk kan je terecht voor een Belgische kampioenschap Cargo fietsen met een boeiend randprogramma.

Zo’n autoloze zondag met alles er op en er aan is meer dan een symbolisch moment. Het maakt mogelijk om even te proeven van hoe een stad op maat van mensen aanvoelt. Het is een voorsmaakje van een onvermijdelijke toekomst waar niet langer de auto de scepter zwaait.

Naar aanleiding van de week van mobiliteit en de Climate Express organiseert illustrator nDurlie een wedstrijd! Iedereen mag een selfie sturen hoe hij of zij op ecologische manier op weg is deze week. De 4 besten worden geïllustreerd op kerstkaartjes. Daarvan gaat de opbrengst dit jaar naar de Climate Express, een organisatie die mensen mobiliseert om hun stem te laten horen bij de klimaat top! I Meer info: http://facebook.com/nDurliepage.

Wie vandaag al op stap gaat in Gent passeert best ook eens op de Kouter (Cultuurmarkt in kader van duurzaamheid) en onder de stadshal: Eco Urban Arts Craft!  Je ziet het, een andere wereld is niet alleen mogelijk, je kan die overal zien groeien.

Een reactie op “op de fiets

  1. Wij doen alles met de fiets of bakfiets, wegens geen auto/rijbewijs/bewuste keuze. Soms is het wel even vloeken en voel ik me schuldig t.o.v. de kinderen (als de regen met bakken uit de hemel valt, of als ik moet zeggen dat ik niet met hen kan praten omdat ik buiten adem ben van het bakfietsen). Maar meestal vind ik het ongelooflijk onbegrijpelijk dat de buurt van de school en opvang vol terreinwagens staat, terwijl de school EN de opvang verdorie aan de rand van een prachtbos liggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s