een bakje inspiratie


De voorbije dagen weer heel wat interessante sites en stukken zien passeren. Altijd goed om daar wat van te delen. Zo is er een uitgebreid en goed gefundeerd artikel van Stijn Bruers over de 3 belangrijkste maatregelen om de grote mondiale problemen aan te pakken. Het gaat over Veganisme, reproductieve gezondheidszorg (gezinsplanning) en Geoïsme (belastingverschuiving naar vervuiling en verbruik). Je hoeft het niet met alles eens te zijn, maar absoluut de moeite om eens te lezen.

upcyclingfietsIets totaal anders is een nieuwe manier om mobiliteit te delen. Ik hoorde er paar mensen erg positief praten over Blablacar, een Europees platform voor het delen van autoritten. Wie  zweert bij de fiets kan een kijkje nemen op Veloravel.net., met name deze pagina bevat veel interessante info voor fietsers; namelijk alle fietswegen waar je geen auto’s zal tegenkomen.

Een ander nieuwe lokaal initiatief is Up-cycling, een fietsherstel atelier in Gent. Nog meer inspiratie kan je vinden op Zeronaut. In Leipzig is op dit ogenblik een interessante conferentie bezig over ‘degrowth’, je kan het hier allemaal live volgen. Kortom, de wereld is volop in verandering, en wie kijkt ziet het overal gebeuren.

 

 

 

 

inspiratie Zeronaut

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s