campagne nieuwsbrief nummer twee


bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Een andere wereld is mogelijk

Nog iets minder dan twee weken en de politieke kaarten worden opnieuw geschud. De keuze is behoorlijk simpel; meer van hetzelfde kotertermijn-beleid in een neo-liberaal jasje of de omslag naar een echt sociale en ecologische toekomst. Op 25 mei krijg je de kans om je stem te laten horen, en bij deze geef ik graag nog wat argumenten om het groene project te steunen.

Groen zorgt voor vernieuwing
De voorbije weken zijn de programma’s door verschillende onafhankelijke spelers grondig vergeleken. Wat mobiliteit betreft, krijgt Groen in elk geval de beste punten van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. De Bond Beter leefmilieu komt tot eenzelfde conclusie: Groen biedt de beste garanties op een stevig milieu- en klimaatbeleid. De VRT nieuwsdienst bekeek welke partij de meest rechtvaardige belastinghervorming voorstelt, en hieruit blijkt dat bij Groen de mensen met het laagste inkomen er het meest op vooruitgaan. Wil je zelf de voorstellen van alle partijen vergelijken, neem dan zeker hier een kijkje.

Help Sara en Evita in het parlement
Met mijn campagne wil ik vooral twee jonge talentvolle politici steunen.  Sara Matthieu (derde plaats Vlaanderen) en Evita Willaert (tweede plaats kamer) maken een grote kans verkozen te worden. Als je mijn standpunten wat meer gewicht wil geven mag je uiteraard ook mijn bolletje kleuren. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde ik 2 495 stemmen. Aangezien de potentiële kiezers nu uit heel Oost-Vlaanderen mik ik nu op het dubbele.

Het grote verhaal
De media belichten elke dag wel een ander thema in deze campagne. Wat vaak ontbreekt is een brede visie, een lange termijn verhaal. Hoe Groen dit ziet kan je hierlezen, de accenten die ik zelf leg kan je terugvinden in dit opiniestuk dat enkele weken geleden op Knack.be verscheen. Dit is het toekomstbeeld waar ik voor wil gaan, het verhaal dat ik ook binnen en buiten de partij wil promoten.

Hoe kan je helpen?

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar je vrienden en familieleden (bij voorkeur in Oost-Vlaanderen)
  • Als je een Facebook account hebt, kan je berichten die ik op mijn pagina  zet ook delen met anderen.

Hier kan je nog even meekijken met een filmpje rond het belang van meer openbaar vervoer.

 

Inschrijven voor de volgende nieuwsbrief kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s