brei zelf je affiche


Terwijl het straatbeeld en de brievenbussen zich beginnen te vullen met respectievelijk affiches en allerhande folders wil ik nog eens pleiten voor een andere aanpak. Volgens mij is weinig verband tussen de hoeveelheden papier die gebruikt worden door de kandidaten en het uiteindelijk resultaat.

Ik wil dus graag aantonen dat het perfect kan om stemmen te halen zonder papierverspilling. Voor mij wordt er dus niks gedrukt tijdens de campagne, geen folders, geen affiches, geen kaartjes, geen brieven, niks gewoon (al zal ik hier en daar wel opduiken op een gebreideaffichegemeenschappelijke folder).  Het overschotje van de affiches van 2012 werkt prima en om toch met iets groters uit te pakken heb ik nu ook de eerste gebreide affiche.

Met heel veel dank aan nicht Katrien die het idee leverde en tante Maria die het heeft uitgevoerd. Er is uitgezocht of het mogelijk was om ook mijn hoofd te breien, maar zelfs voor tante Maria die echt wel een specialist ter zake is was dit niet haalbaar. Dus is dit opgelost met een print op canvas (dus ja, toch een ecologische impact). Om de grapjassen alvast voor te zijn, er is GEEN geitenwol gebruikt, maar katoen!

Na de verkiezingen kan de wol natuurlijk gerecupereerd worden, om bijvoorbeeld baby-sokjes of een sjaal te breien (best voor een supporter van Cercle Brugge denk ik).

Mochten zich ervaren breiers onder mijn bloglezers bevinden, het is natuurlijk toegestaan om zelf ook een affiche te breien. Het model is (nog) niet te vinden in de reguliere breiboekjes, maar hieronder alvast een stukje van het patroon. Het breiwerkje is opgezet met 42 steken. Of het nu rechts of averechts is durf ik niet zeggen. Weet er trouwens iemand waarom er geen linkse breisteek bestaat? Want die hebben we in deze tijden wel nodig…

SCAN0158

Een reactie op “brei zelf je affiche

  1. Linkse breisteek bestaat hoor.
    Zet je maar eens aan het breien naast een spiegel en kijk erin terwijl je het kunstwerk uit draad maakt.
    Je tweeling in de spiegel breid links.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s