hier zijn de studenten


Ik hoor het vaak zeggen op mijn lezingen bij volwassenen: ‘je moet je boodschap bij jongeren brengen, zij zijn tenslotte de toekomst’. Klinkt wel goed misschien, maar het is beetje makkelijk om zo de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Trouwens, jongeren zijn er mee bezig. Zo was ik gisteren op een infomoment van ‘groenten uit Gent’,  een initiatief van studenten aan de UGent die reeds enkele jaren aangepaste biologische groentepakketten organiseren voor studenten.

Tot hiertoe een 150 pakketten per week, maar de groep is ambitieus en gaat nu samenwerken met de hogescholen om volgend jaar tot minsten 300 stuks te komen. Daarnaast organiseren deze vrijwilligers ook allerlei activiteiten, zoals filmvoorstellingen, proeverijen en uitstappen.

Ik heb er tevens kennis gemaakt met Sense, een veganistische studentenvereniging, die erin slaagt heel wat jonge mensen te bereiken. Toen ik student was bestond dat allemaal niet, ik wist niet eens wat veganisme was op mijn twintigste. Dus ja, ook hier groeit het bewustzijn en wordt actie ondernomen. Het zijn trouwens niet alleen de studenten, want ook de onderwijsinstellingen zelf zetten steeds meer in op deze thema’s.

Tussendoor nog wat campagnenieuws. Studenten zijn ook actief op politiek vlak,  een groep studenten politieke en sociale wetenschappen heeft dit handig instrument gemaakt om de programma van de verschillende partijen makkelijk te kunnen vergelijken. Dank u wel studenten!

minibreiaffHet filmpje met de recyclage van affiches heeft ondertussen het VTM nieuws gehaald (vanaf minuut 15) en vrijdag presenteer ik aan de allereerste gebreide affiche van het land. De affiche is niet gemaakt door studenten maar door superbreister tante Maria. Jaja, de wereld verbeteren is iets van alle generaties.

2 reacties op ‘hier zijn de studenten

 1. Telenieuws gezien, reuze.
  Hoe de kleinste affiche van dit land Nationaal nieuws werd en dus groter in impact.
  Ik heb ondertussen alle programma van de politieke partijen door genomen.
  Men moet behoorlijk gek zijn al die dingen te lezen, een werkelijk lavement treed spontaan op.
  Zelfs de PVDA moest er aan geloven en heb hun draaiboek gelezen.
  Zie er groen van alle lectuur gezamenlijk, dus zal ik maar groen stemmen.
  En ben heel blij verrast met de eenvoudige uitvoering van de studenten in het door hen ontwikkelde programma.
  Nu me inderdaad als oudere bij voorgenomen verantwoordelijkheden houden en eens over peinzen of ik veganist ga worden.
  Ik wil in ieder geval zulke sjaal,

  Like

 2. Toen ik ging studeren bestond Agalev net. En dat was helemaal mijn partij, ik vond dat fantastisch. Maar inderdaad, veganisme… ik had er destijds nog nooit van gehoord en wou dat ik toen geweten had wat ik nu weet. Ik had veel dingen toch heel anders gedaan… maar dat is misschien wat makkelijk gezegd achteraf. Het is natuurlijk nooit te laat om je verantwoordelijkheid te nemen op dit moment nú, ongeacht je leeftijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s