campagnenieuws


Ik ben toch heel tevreden dat we beschikken over een actief middenveld van vele organisaties die rond allerlei maatschappelijke thema’s campagne voeren. Hieronder 2 recente campagnes.

De Klimaatcoalitie lanceert de nieuwe campagne “Jobs4Climate” om duidelijk te maken dat investeringen in energierenovaties, een slim elektriciteitsnet, hernieuwbare energie en milieuvriendelijk vervoer tot 60.000 bijkomende jobs kan opleveren in België. Tegelijk kunnen ze de luchtvervuiling terugdringen, de afhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen afbouwen en de klimaatverandering afremmen. Door voldoende en gericht te investeren kunnen we een duurzame toekomst vorm geven. Meer informatie vind je via de campagnesite.

Steun de campagne van de Klimaatcoalitie en verspreid de affiches en filmpjes.

Ondertussen loopt ook de campagne van Broederlijk Delen ‘Plant de toekomst’ al een aantal weken. Tijdens deze campagne gaat de aandacht naar jonge landbouwers in Senegal die in moeilijke omstandigheden er toch in slagen om aan tuinbouw te doen en een inkomen te verwerven. Tegelijk wil Broederlijk Delen de achterban doen nadenken over de eigen leefstijl. Vorig jaar was er hiervoor de Foodtest die ingevuld werd door meer dan 15000 mensen.

Onder de noemer “Boer zoekt toekomst”  zijn er nu drie animatiefilmpjes verschillende toekomstperspectieven van de jonge Senegalese boer Ibrahima beschrijven. Het publiek kan via de webpagina stemmen op de toekomst die zij het beste zien zitten. In het zog van de 11.11.11-actie “België is geen eiland”, worden de Vlaamse politieke partijen herinnerd aan hun verklaringen rond ‘duurzame landbouw’ en de resultaten van de stemming worden bekend gemaakt samen met de de politieke eisen.

En er alvast één politieke partij die deze bekommernissen ter harte neemt. Hoe dat zit rond voedsel kan je nu zaterdag ontdekken op ‘Groe(n)ten uit Gent’, een politieke, culinaire en educatieve namiddag rond voedsel. Ik zal er ook zijn met de LIM-mobiel (en als de zon schijnt kunnen we koken met de zon)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s