enkel nog de bliksem


Binnen enkele dagen start de reeks ‘Revolution’ op Vier. Toen ik er een eerst van hoorde wou ik er wel meer over weten, want de serie gaat over een wereld zonder elektriciteit (wie een try-out zag van mijn nieuwe voorstelling weet meteen waarom ik dit met bijzondere interesse volg).

Dus ben ik even op internet gaan zoeken en kon ik enkele afleveringen bekijken. Het startpunt is simpel; de fysische wetten die elektriciteit mogelijk maken zijn plots verdwenen. Niet enkel het stroomnet valt uit, maar auto’s vallen stil en vliegtuigen vallen uit de lucht. Ook batterijen en energiefietsen werken niet meer, enkel de bliksem blijkt het nog te doen. Daarmee scheppen de makers meteen een decor van algemene ontreddering, uiteenvallen van alle vormen van gezag, rondtrekkende bendes en veel geweld.

Het duurt dus niet lang of het wordt een reeks met goeden en slechten, met kruisbogen en paarden, wilde achtervolgingen, maar ook nog wat geweren en plots zelfs een stoomtrein. Dat alles in een sfeer van vervallen luxe en weelde, mysterieuze wendingen en onduidelijke relaties tussen de hoofdrolspelers (de opbouw en de muziek doen trouwens denken aan Lost). Ik vermoed dat het de bedoeling is pas bij de laatste aflevering te weten te komen wat nu de oorzaak is van de panne die al 15 jaar bezig is.

Dus niet echt een must-see voor wie zich afvraagt wat er kan gebeuren als de stroom het plots laat afweten. Maar voor liefhebbers van spannende TV reeksen best te pruimen. Het zou natuurlijk een mooi statement zijn mocht tijdens de eerste uitzending de stroom in het hele land uitvallen. Een half uurtje is genoeg. Kwestie van ons toch even bewust te worden van onze energieafhankelijkheid.

3 reacties op ‘enkel nog de bliksem

 1. Steven,

  Mochten we het nu nog eens voor elkaar krijgen dat de wetmatigheid dat mensen elkaar met geweld bestrijden plot verdwijnen zou, man wat een heerlijke wereld zouden we in leven, al dan niet met elektriciteit ..

  Like

 2. Op zichzelf gezien en illusie die gewoon vanuit mediavermaak de mens weer eens bind aan angst, onzekerheid en zelfs bedrog.
  Liever dan film en vermaak gericht op opbouw en scheppen, dingen die nieuw zijn of oud in innovatie ten dienste van net de mensheid en verbetering van het geheel.
  Waarom zitten we vast in het bestaande.
  Door ons gericht te houden in denken en geest op net zulke dingen.
  En dus geen scheppende verbeelding en intuitie meer te gebruiken.
  Die meestal komt vanuit een individu maar die dit neerzet voor een groep en een geheel.
  En men speelt langs alle kanten goed in op het onzekerheidsniveau in de groep geheel en individu.
  Lees maar eens Propaganda van Edward L Bernays.
  Dan komt men al een klein beetje te weten hoe een volledige planeet gegijzeld kan worden onder het egregoor te geloven dat er nog steeds een totale economische crisis bestaat.
  Natuurlijk bestaat deze doch het is op zichzelf een in leven gehouden illusie.
  Als er zoals u zegt tegen alle oude dingen nieuwe dingen staan waarom benut dan bijna niemand de kracht deze dingen te zien en zelfs aan te kaarten.
  Waar is alle vrijheid en keuze en de kracht van vernieuwing als men steeds in het oude blijft terug vallen door zelfs zijn onderbewuste impulsen.
  Is deze aangehaalde docu dan in enige vorm realiteit.
  Neen want als de fysische wetten voor elektriciteit ophouden te bestaan, dan valt zelf onze aarde uit elkaar ze desintegreert.
  Elektriciteit kan technisch gezien uit elkaar vallen en bliksem kan dan overschieten.
  Dat is een feit omdat bliksem zich totaal anders gedraagt dan gewone elektriciteit.
  Hoog voltage en laag voltage bestaan in verscheiden principe.
  Heeft te maken met de basis van quantum dat ieder deeltje een golf is of een deeltje.
  Uw beeld echter van spaarzaamheid en goed gebruik van energie is wel correct.
  Omdat we hier net in een overgang kunnen leren tot betere vorm van overvloed te komen, van zelfs delen en bestaan als geheel.
  De low impact man is goed en goed bezig, verlies u dus niet in dromen die u in angsten houden van uw beeld neer te zetten.
  Want zelfs al zal u zeggen deze docu of film geeft me geen angsten.
  Onderschat niet in welke subtiele vorm angst kan bestaan zonder dat men het zelfs maar beseft.
  By the way het boek van Bernays word gebruikt in bijna iedere taken van de samenleving.
  De massa moet gemend worden.
  En een haverzak voor gebonden en oogkleppen.
  Ik vermeen dat u meer slagkracht heeft dan u beseft Steven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s