Kris Peeters in zijn onderbroek


Zondag was er dus de winterloop in Gent, en bij dat soort gelegenheden ben ik er graag bij. Toen ik me in de kleedkamer aan het klaarmaken was kwam er nog iemand binnen met een vriendelijke ‘goedendag allemaal’ en een stem die ik meteen herkende. Inderdaad onze minister-president kwam zich in dezelfde kleedkamer omkleden. En ja, zoals dat gaat bij mannen die hun looptenue aandoen, op een bepaald moment sta je in je onderbroek. Pas op, verwacht geen pittige details over wat ik te zien kreeg, en uiteraard heb ik geen foto’s gemaakt van dit uniek moment.

Ik heb Kris Peeters echter wel aangesproken (eenmaal hij aangekleed was natuurlijk). Nadat ik me had voorgesteld crevistlopenvertelde ik dat ik wel graag eens een babbeltje met hem wou doen. Jammer genoeg ging dit niet vertelde hij, want hij moest de meteen de vijf kilometer lopen. In de gang kwam ik nog een oude bekende tegen, Hilde Crevits (we hebben ooit samen in de sofa van Marcel Van Tilt gezeten). Ze wist ondertussen dat ik verkozen was in Gent, maar ze zei wel dat het voor de verkeerde partij was.

Tja, als je kijkt naar het milieubeleid van onze Vlaamse minister is wel duidelijk dat daar echt het leefmilieu wordt gered. Joke die 8 000 hectaren bos erbij tovert zonder een boom te planten, die schone lucht koopt in het buitenland en hier vergunningen geeft aan nutteloze shoppingcentra en die er niet in slaagt de Europese milieurichtlijnen te implementeren. Dus ik vermoed dat Hilde bedoelde dat het milieuprogramma van de CD&V inderdaad wat aangescherpt kan worden in ik daarom beter bij hen zou zitten. De Groenen zijn toch al groen genoeg of zoiets.

Maar goed, ik heb genoten van de halve marathon. Al merkte ik in de kleedkamer achteraf dat dit niet perse zo’n milieuvriendelijk sport is. Want daar zijn de lopers bezig over New York dat toch wel lastiger is dan Barcelona, maar dat er blijkbaar wel een toffe marathon in Tokio is. Jammer genoeg stond ik niet onder de douche met Kris Peeters, want die was al lang vertrokken voor nog een wedstrijd in Wilrijk. Toch beter dan Tokio.

4 reacties op ‘Kris Peeters in zijn onderbroek

 1. Ik beschouw minister Crevits als één van de minder slechte ministers van mobiliteit (niettegenstaande ze van de CD&V is), Maar de populariteit van Kris Peeters vind ik onbegrijpelijk. Waarschijnlijk komt hij goed over met zijn nette voorkomen, zijn gladde praatjes en het gegeven dat hij overal zijn hoofd laat zien en dagelijks in de pers weet te verschijnen. Maar zijn beleid – of liever gezegd het gebrek eraan – vind ik heel erg triestig. En zijn houding en handelen in de Oosterweelproblematiek zou ik zelf als misdadig durven bestempelen.

  En Joke Schauvliege is – zoals alle milieuministers van de CD&V – totaal niet geïnteresseerd in een beter milieu maar slechts een slaafje van Kris Peeters, de jachtlobby, … Wetenschappelijk kennis legt ze naast haar neer en vind ze dus duidelijk niet belangrijk.

  Als er ooit een tribunaal komt waarin ministers worden beoordeeld op hun medeverantwoordelijkheid in de milieupuinhoop, klimaatverandering en de daarbij horende gevolgen voor het welzijn van mensen, dan zouden Kris Peeters en Joke Schauvliege moeten veroordeeld worden, samen met tientallen andere voorgaande ministers van o.a. de CD&V.

  Like

 2. Zijn er eigenlijk ministers die wel “goed zijn” en ertoe doen? Ik vraag me dat gewoon af in de aanloop naar de volgende verkiezingen. Handig om te weten op wie ik dien te stemmen.
  Misschien is het beter om NIET te stemmen, zoals Russell Brand vertelde in een interview. Is me trouwens bijgebleven, want het is een sterk betoog, en het zet meteen de hele politiek in zijn hemd.

  Like

 3. Typisch politiek, tegen iemand zeggen dat deze in de verkeerde partij zetelt.
  Komt beetje neer op u is bij groen met u werken we niet samen.
  De ik ben niet echt goed in mijn bovenkamer show dus.
  En aankopen van lucht in het buitenland mee oppassen mensen.
  Vroeg of laat houd men u tegen aan de douane en gaat ruiken aan lege flesjes die u bij heeft van gel voor huidbescherming om te zien of u geen lucht uit het buitenland smokkelt.
  En neen die hoeveelheid bos is er, men neemt een doorsnede bos en zet daar een winkelcentrum in, dan heeft men langs beide kanten één bos.
  Dan nog wat wegen er door en men verdeelt het bos steeds verder dus in percelen.
  En als alles is vol gescheten met beton verklaart men het ganse domein tot groene zone.
  Voila zaak opgelost 6000 hectische bossen.
  Sommige personen zou ik zelfs niet in hun onderbroek willen zien staan.
  Men kan daar nachtmerries aan overhouden.
  Belgie heeft wel één grote troef, de grootste poppenkast in de wereld met vaste spelers erin.
  En de burgers betalen zich blauw om er naar te kijken.
  Blauw niet zoeken bij Liberaal in dit geval dus.
  Ik kijk uit naar 2014 met interesse.
  Het houd een deel van mijn bewustzijn in impasse en als er niets verandert en of gebeurd moet ik ook niets doen raad politiek me aan behalve besparen.
  En ik ben liever lui dan moe.
  Zit vol staal in de onderrug ben invalide en zit dik aan morfine.
  Mag nooit meer werken van Dokters uit.
  Maar iedere keer ik me moet verantwoorden op de mutualiteit moet ik meer ziekte mankeren om erkend te kunnen worden als invalide.
  Volgens de politiek echter en enige erin, kan men zelfs dan nog steeds gewoon gaan werken.
  Want zegde deze minister toen, ik hang met haken en ogen in elkaar en zie eens wat ik nog kan doen.
  Niet van wakker liggen Steven dit is normale Belgische politiek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s