eco-babe, eco-bitch, eco-hero


Je hebt Eco in vele vormen tegenwoordig, vandaag dus  aandacht voor de groeiende vrouwelijke beweging rond duurzaamheid. Zo is er Pamela Peeters, een Vlaamse dame die vooral in New-York bekend is als eco-hero, of ook wel eco-babe. Dit filmpje toont wat meer over haar werk en aanpak.

Het is duidelijk een andere aanpak dan die van mij of pakweg Green Evelien. Het doel is echter lovenswaardig, dit deel van de bevolking meekrijgen dat helemaal geen interesse heeft in ecologie en milieu.

Pamela heeft net een boek uitgegeven: “Word ook een Eco Hero : de weg naar een duurzaam leven”. De omschrijving is als volgt : een populair boek rond ecologie – waar Pamela op een vrouwelijke – hippe – manier  haar visie kan weergeven. Want volgens Pamela Peeters,wordt het onderwerp te frequent  SAAI oftewel onbegrijpbaar – te wetenschappelijk voor het grote publiek – benaderd en wil ze IEDEREEN mee. De aarde heeft ons nodig. Het is ook interactief – want het derde deel is inclusief van een “one week workshop”.  Ik heb het boek nog niet gelezen, maar wil het zeker eens bekijken en vergelijken met bijvoorbeeld ‘Veggie in Pumps’ of ‘Groeten uit Transitië’, beiden ook geschreven door vrouwen. Ik heb iets meer sympathie voor de rubberen laarzen dan voor de naaldhakken, maar ik kan me voorstellen dat het bij veel mensen andersom is.

Hier kan je de blog van Pamela Peeters zien, en wie wil kan die dan even vergelijken met een andere Vlaamse dame, Lucie Evers, die als Eco-bitch door het leven gaat. De weg naar duurzaam leven wordt in elk geval getoond door een hele reeks dappere vrouwen.

 

9 reacties op ‘eco-babe, eco-bitch, eco-hero

 1. Moet kunnen, al is de stijl wel wat anders en de aanpak beetke flitsende, het is op een andere laag van de maatschappij, waarin alle wegen dus naar Rome leiden,

  Like

 2. Ik vind het fantastisch dat de hoge hakken dames niet vergeten worden! Ben zelf fan van zowel de rubberen botten als de hoge hakken, en merk dat er bij de laatste categorie dikwijls veel minder bewustzijn en goesting is om te proberen ecologisch te leven. Milieubewustzijn wordt dikwijls gezien als saai, betweterig, en bewust leven wordt ook dikwijls gezien als gierig zijn. Ikzelf had zin om flashy kleedjes boven te halen bij t kijken van t filmpje in je link, heb altijd zin om te tuinieren als ik Green Evelien’s blog lees, en kindjes zitten sowieso in wasbare luiers, onafhankelijk van hoe mama gekleed gaat.

  Like

  1. Gewoon doen, gevoel volgen emoties doorzien, anderen laten kijken en zagen, niets van aantrekken, je weg volgen, geen verstoring in wat eigen denken je zegt.
   In rust blijven en doen, tuinier desnoods in potten op balkon en veranda, ontwikkel je in je gevoelswezen, daarin zit het, emotie is niets meer dan de benadrukking van gevoel op de laag van mentaal of fysiek bestaan, denken is enkel wat we leerden in de incarnatie nu, intuitie en innovatie komt uit handelen zonder woorden waarin gevoel juist of niet juist zegt, zo leven kan een eeuwige meditatie zijn waarin je jezelf en anderen leert kennen, het flashy en de hakken benadrukken dan het wezen meer, denken voelen vormen verwezenlijken brengt manifestatie.

   Like

 3. straffe madame !!! eindelijk weg van de kousensokkengebreeen sloddervoskesgecrocheteerde cliché-vakskescultuur waarin de ‘ groenen’ met veel toogplezier worden doodgeknuppeld.
  If y can make it there …..
  als dit Transitie is , laat dan maar komen. Voor het echt te laat is !

  Like

  1. Thanks voor de leuke reacties – Pol, Lucie, Patrick en bedankt Steven, voor de initiele post … grappig hoe de auteur van deze blog op mijn uiterlijk afgaat en dan ook meteen reactief te werk gaat!! In een wereld van ECO HEROES geldt enkel wat de mensen doen – VOOR het milieu TEN GOEDE van de samenleving … en zelf ben ik begonnen toen ik 12 jaar was – toen ik mijn eerste milieu-tijdschrift GRABBELGROEN opstartte… en heb in 1999 alles in Belgie opgezegd om naar Amerika te trekken en daar de eerste vrouw te zijn die een tv show maakte rond duurzame lifestyle issues. Wist enkel dat er nood aan was – en om mensen in gang te zetten is ze allemaal meekrijgen de boodschap…had zero ervaring in produktie – dat maakte ik onderweg weg.

   Enne .. ik voel me even goed op de fiets – met trekschoenen aan op de top van een berg – ik ben gewoon mezelf!!!

   De schrijftster van het boek
   Pamela Peeters

   Like

   1. Leuk dat Pamela zelf antwoord. Het zou boeiend zijn om als Pamela in België is, eens een dubbelgesprek te hebben tussen LIM en Pamela. Het kan een boeiende en verrassende ontmoeting worden! Diversiteit in het groen. Omgaan met mensen die (op het eerste zicht) anders zijn, is niet eenvoudig. En enkel ontmoeting is een goede weg. Denk aan de blog van http://leenamielus.blogspot.be/ een moslima die in de winter een muts opzet waardoor haar hoofddoek niet meer zichtbaar is. Hoe zij een verschil ervaart enkel door het dragen van een muts.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s