do worry, be happy


Het berichtje van gisteren is inderdaad niet echt iets om vrolijk van te worden, dus tijd voor wat tegengas. Hoe donker deze tijden ook zijn, we kunnen zelf op veel manieren voor een beetje licht zorgen in onze omgeving. Voor de titel heb ik me laten inspireren door Leo Bormans (uit een lezing die je hier kan bekijken)

Verder is er deze interessante ‘wikihow’ waar je meteen een hele reeks voorbeelden kan zien van mogelijke acties. Naast de oude bekenden zoals verklein je voetafdruk en doe vrijwilligerswerk staat er ook de simpele maar doeltreffende tip ‘glimlach’ bij.  Wat ook nuttig kan zijn is je laten inspireren door anderen, op deze site staan een regelmatig weer nieuwe mensen die tonen wat kan.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om even na te denken over dit lijstje, Bronnie Ware, een verpleegster van terminale patiënten heeft namelijk goed bijgehouden waar mensen spijt van hebben op het sterfbed. Hier is de top vijf.

zoninzee1. Had ik de moed maar gehad om te doen wat ik zelf wilde, en niet wat anderen van me verwachtten. Veel mensen hebben hun dromen nooit waar gemaakt. Toen ze gezond waren, deden ze niets om hun dromen te vervullen, en dat besef dringt door nu het te laat is.
2. Had ik maar niet zo hard gewerkt. Elke man die ik heb verpleegd zei dit, stelt Ware. Ze hebben de jeugd van hun kinderen gemist en het gezelschap van hun partner.
3. Had ik de moed maar gehad om mijn ware gevoelens te uiten. Veel mensen onderdrukken hun ware gevoelens om de lieve vrede te bewaren. Een groot deel van hen werd later daarom bitter en rancuneus.
4. Had ik maar contact gehouden met mijn vrienden. De waarde van goede vrienden wordt op latere leeftijd pas goed beseft. Velen verloren vrienden uit het oog en kregen daar diepe spijt over. Iedereen mist zijn vrienden als ze stervend zijn.
5. Had ik mezelf maar wat gelukkiger laten zijn. Tegen het eind van het leven beseffen mensen dat geluk een keuze is. Te vaak blijft men in oude gewoontes en patronen hangen. Uit angst voor verandering doen mensen of ze tevreden zijn, terwijl ze heimelijk echt willen lachen en dwaze dingen willen doen.

Wedden dat het toepassen van deze tips de wereld meteen ook wat beter maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s