een brief van Elio


Vorige week kreeg ik een stevige envelop in de bus van niemand minder dan de eerste minister. Ik dacht even dat het om een antwoord ging op de opinie die ik twee jaar geleden schreef over de premier, maar daar zal ik nog even op moeten wachten. De post die ik nu kreeg van Elio handelde over de kwestie van de kernwapens in ons land.

IMG_0927[1]Vooraf toch even melden dat ecologisch gezien de brief toch beter kan. Het gaat om vier bladzijden, zwaar papier (120 gram) en enkelvoudig gedrukt (de laatste pagina zelfs in kleur want de handtekening van Elio is in het blauw – al zie ik wel duidelijk dat dit gedrukt is). Het kan best zijn dat Elio geen postzegels moet betalen maar dit had toch met een iets kleinere voetafdruk gekund.

Wat de inhoud betreft had het volgens mij ook wat korter gemogen. De kern van het betoog is: we hebben niks te zeggen aan die kernwapens en aan de modernisering ervan, we doen braaf wat de Nato zegt wat we moeten doen.  Maar als premier toegeven dat je niks te zeggen hebt is wat moeilijk dus dan staat staat de brief vol met ronkende volzinnen over het Belgische engagement omtrent nucleaire ontwapening, humanitaire engagementen enzovoort en enzoverder.

Beste lezer, ik wil niemand ongerust maken, maar als ik de brief goed lees staan we wel op het punt aangevallen te worden. Ik citeer ‘Daarom moeten we een uiterst realistische analyse maken van de huidige proliferatiedreigingen. Het Internationaal Atoomagentschap heeft een aantal dossiers in verband met het niet-naleven van het non-proliferatieverdrag aan de Veiligheidsraad van de VN overgemaakt die ons bijzonder verontrusten. We zijn bijzonder verontrust over Noord-Korea.’

Ja, u leest het goed. Die slechteriken uit Noord-Korea willen ons blijkbaar onder voet lopen. In dat geval beste zou ik zeggen Elio, laat maar komen die kernwapens, hoe meer hoe beter.

PS: de duim op de foto is die van mijn collega gemeenteraadslid Saraswati Matthieu, die bijna in tranen is uitgebarsten bij het lezen van deze vreselijke aanvallen die ons landje bedreigen.

Een reactie op “een brief van Elio

  1. We moeten niet wachten op de Noord Koreanen. We zijn goed bezig onszelf kapot te maken, en het milieu zal ons daar wel een fors handje in helpen. Hoe dan ook, het zij zo. De houdbaarheidsdatum van de mensheid is ongeveer verstreken zeker?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s