een stad voor mensen


Deze morgen mijn looptochtje gedaan door de autoloze stad. Zalig om te zien hoe mensen op straat komen en genieten van de stilte, de rust en de ruimte. Overal zijn activiteiten, pick-nicks, muziek, marktjes en organisaties te vinden. Letterlijk hoogtepunt van mijn tochtje was de beklimming van de autoloze Fly-over die nu ingenomen is door verbaasde fietsers, wandelaars en skaters. Meer foto’s zijn hier te vinden. Straks om 14 uur ga ik met een hele hoop fietsers de Fly-over innemen, een kleine voorafspiegeling van de toekomst. (foto van de Gentenaar)

lopenflyover

 

4 reacties op ‘een stad voor mensen

 1. Moesten ze gewoon wettelijk inlassen al was het voor één zondag per maand over het ganse land, Ik maakte de tijd mee van de verplichte autoloze zondagen wegens olie tekorten.
  Het was meer dan fun het was steengoed.
  Dus aan de politiekers van deze tijd, geef ons één verplichte rustdag voor de auto(behalve voor wettelijke diensten en noodgevallen zodat aanstaande moeders niet op de fiets moeten bevallen tijdens hoog wee.

  Like

  1. Spijtig durven veel politici dat niet. In Antwerpen is het helemaal zielig. Daar is de ‘autoluwe’ zone een scheet groot en krijgen de mensen die met de auto willen komen naar de autoloze stad o.a. het aanbod om gratis hun wagen in de ondergrondse parking in het midden van de stad te parkeren.

   Ik kan me echter niet voorstellen dat als men dit tijdig aankondig, dit ook maar tot enige echte problemen zou leiden en na een tijdje zou mensen er echt een gewoonte van maken om te genieten van de autoluwheid op zo’n dag.

   Like

   1. Geef u volkomen gelijk, heb in Anterpen gewoond op het Zuid, technisch gezien kan het perfect, maar de beslissing tegen dit om een autoloze zondag in te voeren al was het is een stadskern draait ook om de inkomsten financieel die koning auto in de lade brengt, en feit dat vele zouden misnoegd zijn als ze met hun heilige koe zich niet kunnen verplaatsen, draait dus evengoed om punten op een verkiezing zelfs.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s