grote bloemkolen


Het is niet de eerste keer dat het dynamische team van Eva met een originele actie op te proppen komt om vleesvermindering te promoten. Vandaag is het weer zover met de Veggielympics. De nadruk van deze campagne is gezonde voeding en beweging bij kinderen. Want een op de vijf Belgische kinderen is te dik. Ongezonde voedingsgewoonten en te weinig lichaamsbeweging zijn de grootste boosdoeners.

EVA laat mensen via haar Donderdag Veggiedagcampagne al langer meer groenten en minder dierlijke producten eten. Met de Veggielympics wil de organisatie kinderen en hun ouders op een leuke en uitdagende manier kennis laten maken met gezonde groentegerechten zonder dierlijke producten. De actie krijgt dan ook de steun van voedingsdeskundige Patrick Mullie en bewegingswetenschapper Peter Clarys.
“Natuurlijk is het niet altijd evident om kinderen gezond te laten eten. Uit gemakzucht kiezen ze makkelijker voor het stuk vlees of de frietjes op hun bord. Een vleesloze dag per week kan een handig startmiddel zijn om gezondere eet- en leefgewoonten aan te leren”, aldus Mullie.

Om 14u wordt in het Warandepark in Brussel het startschot gegeven van de Veggielympics. Een honderdtal leerlingen zullen het beste van zichzelf geven in sporten zoals witloofroof, spruitjeshockey, groente-estafette, bloemkolleybal, wortelspeerwerpen en pompoenslingeren. Ouders, vrienden, familie, … iedereen is welkom om te komen supporteren. Vanaf 17u kan iedereen aanschuiven aan lange picknicktafels om van lekkere veggie gerechten te proeven. Laat ons hopen dat deze actie wat aandacht krijgt in het nieuwe vandaag

 

3 reacties op ‘grote bloemkolen

    1. Tobias Leenaert (van Eva) heeft verteld dat de leerlingen spelen met nepgroenten en van de resten van de bloemkolen gebruikt voor het filmpje werd soep gemaakt. Er zou dus helemaal geen voedsel zijn verspild.

      Like

    2. Er mag toch ook eens gelachen worden, niet? En inderdaad , het werd ‘netjes’ afgehandeld. Het gaat hier om het speelse leren over groenten, veel minder om het spelen met eten. En zelfs dat levert veel op, als je bedenkt hoe onwennig hele delen van de bevolking staan tegenover groenten, niet in het minst kinderen….

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s