de vrolijk relativerende liga


Gisteren hoorde ik op radio 1 toevallig iets over de Vrolijke Relativerende Liga ter Bestrijding van Azijnpissen en Verzuring.
De initiatiefnemer, Dimitri Verbelen, vertelde dat hij meer en meer meeging met de negativiteit en het cynisme van deze tijd, zoals je het bijvoorbeeld op internetfora kan vinden. Dus ging hij op zoek naar een manier om een relativerende stem te laten horen. Op facebook zet hij dus regelmatig zijn relativerende commentaar over de actualiteit. Sommige van zijn ‘spreuken’ hebben een behoorlijk Loesje gehalte, lees maar even mee hieronder.

tijd

wegwerp

poltiek

solden

economie

Een initiatief dat dus aansluit bij de ‘positieve psychologie’, zoals die ook tot uiting komt bij Leo Bormans en de Optimistenbond. Het is ook iets waar ik voor pleit in mijn nieuwe show. De ernst van de zaak onder ogen zien, maar tegelijk hoopvol en optimistisch aan oplossingen werken. Tussen haakjes er alvast een nieuwe try-out gepland op 29 november in Herberg Macharius.

Een reactie op “de vrolijk relativerende liga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s