op naar Noorwegen


Vanavond is het zover, dan vertrek ik met Adam richting Noorwegen. Na een bijzondere reis naar Zweden vijf jaar geleden doen we het kunstje nog eens over. Met een vrachtschip van DFDS sealines naar het Noorden. Deze keer gaan we vooral voor kamperen in de natuur en tegelijk vrienden bezoeken in Stavanger. Ik heb uiteindelijk beslist om de auto van mijn mama mee te nemen op de boot, kwestie toch wat mobiel te zijn tijdens de week in Noorwegen.

dfdstorIk weet het, het is ecologischer zonder wagen, en het zal dit jaar mijn totaal aantal autokilometers wellicht in de buurt van 1000 brengen. Anderzijds kunnen we kampeerspullen en wat eten meenemen om te besparen op het dure leven aldaar.

Ik neem wel flink wat boeken mee, maar het is niet de bedoeling te werken. Dus zal je hier weinig of geen nieuwe berichten lezen deze dagen. (al zal ik halverwege wel eens een verslagje posten)

Ik ga dus ook  niet antwoorden op de vele reacties op mijn blog van de voorbije dagen. Maar wel hartelijk dank voor de vele interessante meningen, suggesties en verwijzingen. Ik hoop dat het gesprek tijdens mijn afwezigheid in alle respect en openheid kan doorgaan 🙂

 

 

8 reacties op ‘op naar Noorwegen

  1. “Noorwegen is prachtig”. Op wat baseer je je Renaat om zo een stelling te poneren, zonder grondige onderbouwing? Ik denk dat je bedoelt “Noorwegen vind ik prachtig”, neen ?

   :-)))
   (sorry, kon het niet laten)

   Like

   1. LOL. Je hebt volkomen gelijk. Ik vind het kleine stukje dat ik van Noorwegen gezien heb prachtig. Misschien denk ik er als enige op deze wereld zo over of is de rest van Noorwegen niet om aan te zien 😉

    Like

 1. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet met Adam ik woon in Amsterdam 🙂 en heb je blog nu favoriet staan in mijn bookmarks (al vertrouw ik politici echt helemaal niet meer) als inspiratiebron. Het gaat om de zaak man, aan propaganda heb ik ’n broertje dood. Als ik ’n kind had gehad deed ik dat waarschijnlijk hetzelfde hoor. Niets menselijks is mij vreemd en zoals Bertold Brecht al zei: De mens is de maat der dingen.
  Niet ‘survival of the fittest’ maar ‘empathie’ is de sleutel tot wat evolutie behelst en bepaalt ons voortbestaan. Een virtuele kus en een omhelzing van je nageslacht. Het is ook vast een mooie beminnelijke jongen en zeker de moeite waard. Straks is het zijn planeet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s