inspiratie


Tijd voor wat inspiratie.Een overzichtje van interessante bronnen en activiteiten voor wie zelf iets wil doen. En vergeet niet, wat hieronder staat in nog maar het topje van de ijsberg.

Volgende week start de de zesde editie van Burning Ice. Dit festival in het Kaaitheater in Brussel stelt telkens een ander aspect van de socio-ecologische crisis centraal. Het thema van deze editie is de relatie en de communicatie tussen mens en dier. De moeite om het programma eens te bekijken.

Over de bijen heb ik het hier al gehad, de film More than Honey is nu te bekijken, jammer genoeg is de film wat Vlaanderen betreft enkel in Gent te bekijken, je kan ook in Brussel terecht. Hier kan je de details vinden.

Dit weekend hebben we ook de jaarlijkse Earth Hour actie. We missen trouwens nog een paar honderd Gentenaars die mee willen doen en er zo voor zorgen dat de Burgemeester een vegetarische maaltijd zal koken. Hier inschrijven dus.

Met veel plezier kondig ik tevens een nieuwe blog aan. Esmeralda Borgo die nu voor Bioforum werkt gaat vanaf 1 april in loopbaanonderbreking om zich helemaal te verdiepen in de kwestie van Permacultuur. Op haar blog ‘Eeuwige moes’ kan je al proeven van haar ontdekkingstocht. Zeker de moeite om te volgen. Een andere site die ik ook wil aanraden is die van het Voedselbos, een concreet permacultuur project in Kruishoutem.

Wie vanuit de luie zetel de boeiende lessenreeks over Duurzame Steden wil volgen kan op deze link terecht om de verschillende lezingen te bekijken. Als je dan nog tijd en interesse heeft in een stevige analyse over het einde van de heerschappij van Europa kan ik van harte dit artikel van Kristin Rogghe aanraden in het tijdschrift Recto Verso.

Het zijn trouwens de laatste dagen om je stem uit te brengen voor de E-eward 2013 in kader van de Digitale week, stem op OKRA voor het toch wel vernieuwend project: ik vind de aarde leuk, met onder ander dit toch wel vrolijk fimpje.

2 reacties op ‘inspiratie

  1. Ook ter inspiratie: op zaterdag 20 april worden er overal ter wereld (ook in Gent en Antwerpen!) om 11u herbruikbare luiers ververst om in het Guiness Book of Records te komen (en natuurlijk het nut van herbruikbare luiers te onderstrepen). Meer info op http://www.kleinspook.be onder ‘kalender’.

    Like

  2. Nog wat inspirerend materiaal…China! heeft zich sinds twee decennia reeds ontpopt tot de bakermat van grootschalige permacultuur:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s