2495 maal bedankt


(zondagnacht 03u) Tja, dat kan dan wel eens gebeuren hé, meedoen aan de verkiezingen en verkozen worden. Ik had gehoopt op 1688 stemmen, het zijn er uiteindelijk 2495 geworden, meer dan ik ooit had durven dromen.

Wat meer is, de score van het kartel Sp.a-Groen is buiten alle verwachtingen. Nu alle stemmen geteld zijn halen we samen 26 zetels, en daarvan gaan er 11 naar Groene kandidaten (alles onder klein voorbehoud). Er zijn 51 zitjes in de Gentse gemeenteraad, dus een coalitie zonder ons is alvast niet mogelijk. Welke coalitie het dan wel zal worden, al of niet met een derde partij laat ik graag aan de onderhandelaars die dit de volgende dagen samen rustig gaan bekijken.

Deze uitslag maakt duidelijk dat de bevolking kiest voor een open, ecologische en sociale toekomst. Daarmee is Gent de belangrijkste uitzondering op de algemene trend. Dit maakt ook dat er een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van de nieuwe bestuursploeg om die verwachtingen waar te gaan maken. En dat mijn leven er de volgende zes jaar wel eens anders zou uit kunnen gaan zien. Ik ben heel blij met de mooie ploeg waarmee we samen een fractie gaan vormen, ik heb er heel veel zin in om daar mee het verschil te gaan maken.

Heel erg bedankt aan de vele mensen die me gesteund hebben, die de affiche hebben opgehangen, filmpjes en nieuwsbrieven hebben gedeeld en mij hebben aanbevolen. Ik besef heel goed dat ik zonder jullie nergens zou staan, ik kan mijn dankbaarheid best uitdrukken door nu zes jaar volop te gaan voor de realisatie van onze gemeenschappelijke droom.

Nog een dienstmededeling, Dries DB is de winnaar van een pakje Melo-Cakes. Met zijn voorspelling van 2587 zat hij het dichtste bij het eindresultaat.

19 reacties op ‘2495 maal bedankt

 1. Super! Proficiat. En jij nog meer bedankt. Het wordt immers werken en worstelen om van onze stad een voorbeeldstad te maken op het vlak van sociaal-ecologische duurzaamheid. Maar we hebben vertrouwen in jullie ploeg. Succes!

  Like

 2. Proficiat!
  Ik hoop dat jullie van gent een voorbeeldstad kunnen maken, zodat het succes van groen bij de volgende verkiezing nog groter wordt in alle grote Vlaamse steden.

  Like

 3. Knap! Proficiat en veel succes! Ik hoop echt zó dat het een succes wordt in Gent en dat bij een volgende verkiezing de anderen jullie voorbeeld volgen.

  Like

 4. Ook vanuit Leuven (waar Groen het gelukkig ook heel goed doet) van harte proficiat. Ik ben ervan overtuigd dat je dat bijzonder goed zal doen: met veel zin voor compromis waar dat kan, met standvastigheid voor principes waar het moet. Met veel originaliteit en humor ook. En vergeet niet af en toe nog een marathon te lopen, zo tussendoor…

  Like

 5. Proficiat Steven, vooral het feit dat jij geen verkiezingsfolders in onze bus dropte heeft de keuze van mij en mijn familie beslecht!

  Like

 6. Proficiat Steven, voor jou en voor het sp.a-groen kartel.
  Mijn dochter is onlangs naar Gent verhuist, ik weet dus dat ze de volgende zes jaren in goede handen is.

  Like

 7. P-r-o-f-i-c-i-a-t!!! ik volg je al zolang je bezig bent met Low Impact Leven, goed bezig, en een fameus pak voorkeurstemmen… Ook hier in Mechelen zit Groen mee in het bestuur de komende jaren, ik hoop dat jullie je stempel stevig kunnen doordrukken!!!

  Like

 8. De oase in een veranderend politiek landschap, een dikke proficiat aan de gentenaars voor hun gedurfde doch logische keuze. Een bewijs dat goed bestuur loont, en wat meer is, de groene mogelijkheid om mee te besturen. Er is nog hoop in deze wereld. Ook een dikke proficiat aan jou Steven, het is oververdiend. (een antwerpenaar)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s