tomatenplaagje


Hiernaast zie je de tomatenoogst van deze morgen. De voorbije weken kan ik om de 2 dagen zo’n assortiment tomaten plukken, en dat allemaal van 1 parkeerplaats. De courgettes hebben ondertussen hun beste tijd gehad, van de boontjes hebben we 2 keer kunnen eten, wat er nu nog komt zijn wortelen en pompoenen. En tomaten natuurlijk. Omdat dit er wat te veel zijn om allemaal zelf op te eten kunnen nu ook buren ervan genieten.

Anne-Mar vroeg me bij de opnames deze week of je nu kan leven van zo’n moestuin. Tja, dat is natuurlijk nog iets anders. Ik zal gedurende ongeveer 2 maanden wel iets minder groenten gekocht hebben, maar het gaat voor mij toch eerder om het leren en experimenteren. Wie weet komt er ooit een dag dat er gewoon veel minder auto’s zijn. Dan kan ik cursusjes parkeertuinieren geven.

Hier trouwens nog een fotootje van de opnames voor ‘Melk en Honing’ van vorige donderdag. De beschrijving: cameraman probeert de voetafdruk van de presentatrice in beeld te brengen. Regisseur en geluidsman kijken gespannen toe. Door het stof kruipen voor een mooi beeldje, dat is het lot van de cameraman.

Een reactie op “tomatenplaagje

  1. Een tomatenreceptje voor als je echt niet meer weet wat ermee te doen: maak er een lekker sausje mee voor bij een quiche (uien stoven, tomaten in stukjes erbij, appeltje en rozijnen erbij, wat suiker en wat ciderazijn, beetje laten doorkoken, klaar). Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s