stop Electrabel


Op de radio hoorde ik al dat de regering bovenstaand spotje ongepast vindt. Het feit alleen al dat ze erop reageren toont aan hoe gevoelig het hele dossier ligt. En dat Greenpeace zijn toevlucht neemt tot zulke filmpjes is nog klein bier in vergelijking met de gigantische misleidingscampagnes die door de nucleaire sector worden opgezet (het Nucleair Forum weet je wel), die dan nog eens betaald worden met overheidsmiddelen.

Over het algemeen ben ik redelijk genuanceerd en bereid om mijn eigen standpunt te heroverwegen, maar als het over kernenergie in het algemeen en Electrabel in het bijzonder gaat kan ik me wel eens opwinden. Hoe durven deze mensen de toekomst van vele tientallen komende generaties hypothekeren om de eigen buitensporige winsten te kunnen behouden? We kunnen perfect zonder kernenergie, het is enkel een kwestie van 5 minuten politieke moed ten opzichte van een arrogante Franse multinational.

Maar visie en politieke moed zijn ver te zoeken in deze tijden. Ik durf wedden dat de regering Di Rupo straks uitpakt met een halfslachtige oplossing waarbij de keuze voor energiebesparing en hernieuwbare energie alweer wordt uitgesteld.   Ik vrees dus dat er nog veel van dit soort filmpjes nodig zullen zijn. Tenzij wij, consumenten nog massaler Electrabel de rug toekeren. Dus blijven overschakelen naar andere leveranciers! Vergelijk hier de verschillende leveranciers en kijk hier waar je echte groene stroom kan vinden.

Oja, voor mensen uit het Gentse, vanavond is er bij me thuis een transitieconcertje van Michael Holt (op hernieuwbare energie) wie er bij wil zijn is welkom.

3 reacties op ‘stop Electrabel

  1. Het blijven grote schurken bij Electrabel. Tijd dat mensen dringend hun ogen openen en van leverancier veranderen. Maar Electrabel weet dat natuurlijk en profiteert van goedgelovige mensen, de bijvoorbeeld denken dat hun stroomtoevoer zal worden afgesloten als ze van maatschappij veranderen. Dat hadden ze mijn grootmoeder ook wijsgemaakt! Je moet maar durven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s