sing for the climate


Gisteren een heel bijzondere avond gehad met Michael Holt, die op tournee is in Europa met huisconcerten. We zijn van start gegaan met lekker te smullen van heel wat lekkernijen die verschillende mensen hadden meegebracht. Mét verse sla van de parkeer-moestuin. Voor het concert waren uiteindelijk niet zo veel mensen komen opdagen, maar dit mocht de pret niet bederven.

Michael heeft een eigen manier van concerten spelen. Hij heeft geen play-list maar speelt wat er volgens hem het beste past gezien de omstandigheden en wat hij zelf voelt. Omdat hij bij me thuis gebruik kon maken van mijn Yamaha vleugeltje kreeg hij meteen zin om wat klassieke stukken te spelen. Heel verrassend, tussen zijn eigen songs door kregen we dus prachtige muziek te horen van Scriabin, Ravel en ook Miles Davis.

Zijn eigen nummers zijn afwisselend vrolijk en triest, stemmig en uitbundig. Zo zong hij over ‘another warming’ dat naast de een beschrijving van de fysieke opwarming van de aarde ook gaat over een ander soort opwarming, waarbij mensen overal ter wereld zich organiseren om zaken anders aan te pakken. Op het filmpje hieronder zingt hij het alleen, maar gisterenavond hebben we met zijn allen meezongen. (nog een variatie op sing for the climate dus)

Na zijn concert hebben met de groep verder van gedachten gewisseld over verandering en transitie, en net toen iedereen bijna vertrokken was kwamen nog een paar laatkomers binnen gewaaid en speelde Michael nog een extra mini-concertje. Het is niet alleen een fijne man maar ook een groot artiest, wie hem aan het werk wil zien, kan vanavond nog terecht in de Tinkstraat. Zijn volledige tournee staat hier. De volgende dagen staan ook helemaal in teken van muziek want dan ben ik te vinden in het Village Solidarité van Couleur Café.

Oja, wie zich afvraagt wat ik nog zoal doe om mijn boterham de verdienen, hier kan je nog een reportage op Klara beluisteren, waar ik kunsteneducatief centrum de Veerman begeleidt in hun verduurzaming.

Een reactie op “sing for the climate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s