over voetbal en greenwashing


Vandaag een dag waar er niks in mijn agenda staat! Ik heb dan wel de neiging om meteen een lijstje te maken met wat ik allemaal wil doen, maar wees gerust het is niet alleen werken. Ik moet bijvoorbeeld dringend eens langs de kringloopwinkel voor een nieuwe broek, de plantjes op mijn parkeerplaats hebben wat aandacht nodig, ik wil tussendoor nog een uurtje gaan lopen, wat mails beantwoorden, een beetje poetsen en straks de kinderen verwennen (want die zitten in de examens).

Ik kreeg ondertussen al een zestal interessante tips die ik kon doorspelen aan 1000 zonnen, dus wellicht krijgen Vlamingen komende zomer toch wat inspirerende voorbeelden te zien van milieu-bewuste burgers. Om van de hak op de tak te springen; de milieu-impact van het lopende Europees voetbalkampioenschap ziet er minder goed uit. Denk maar eens aan de gigantische hoeveelheden oranje verf en oranje spullen die de voorbije weken zijn gebruikt bij onze Noorderburen. En dat allemaal voor niks. Binnenkort krijgen we dan weer de autokaravanen als een ploeg een wedstrijd heeft gewonnen. Alsof er nog niet genoeg problemen zijn van fijn stof en verkeersoverlast. Nee, ik steun enkel die landen waar men een overwinning viert door met de fiets (luid rinkelend) door de stad te rijden.

Het groene voetbalveld brengt me naadloos bij het volgende thema: Greenwashing. Zoals u ook bekend zijn er nogal wat bedrijven die erg graag uitpakken met ecologische verdiensten en waarden. Maar daar is toch altijd enige voorzichtigheid geboden. Daarom organiseert Climaxi volgende zaterdag een evenement waar enkele hoogtepunten van Greenwashing worden voorgesteld. De Big Greenwash Circus gaat door van 10 tot 18 uur in de Hub.

Ik zal er zelf niet bij kunnen zijn, want ik ben de hele dag op Borgerrio met de LIM-mobiel. Wie weet komt Bart De Wever eens langs, want ik begrijp dat hij tegenwoordig op alle Antwerpse evenementen aanwezig is. Dan mag hij gerust een sapje trappen (zal beter zijn voor de conditie dan met een tweedekker nutteloze luchthavens bezoeken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s