zingen voor het klimaat


Straks trek ik naar Brussel naar de VRT. Nic Balthazar heeft me uitgenodigd om mee te zingen met de opname van de ‘sing for the climate’ song. Ik vermoed niet dat dit iets te maken heeft met mijn zangkwaliteiten. Het project is de opvolger van de eerste twee edities van ‘dance for the climate’ waarbij aandacht is gevraagd voor het klimaatprobleem. Sing for the Climate zelf gaat door op 22 en 23 september, waarbij op meer dan 70 plaatsen mensen dit lied zullen zingen.

Of het zingen en dansen iets uitmaakt kan je je terecht afvragen. De ernst van het probleem is ondertussen al voldoende bekend, maar wordt tegelijk sterker dan ooit ontkend. Lees maar dit verhaal van Rajendra Pachauri. Anderzijds moeten we toch maar doen wat we kunnen, en acties als deze krijgen heel wat aandacht in de media, kunnen de publieke opinie wat opwarmen en misschien ook de politiek beroeren. Al denk ik dat onze politieke leiders nog veel meer en regelmatiger op hun plichten moeten worden gewezen. Naast een drastische verkleining van onze persoonlijke CO2 uitstoot zijn wat hardere acties wat mij betreft best gewenst.

En als het allemaal toch niks uithaalt en we binnen enkele jaren of decennia ten onder gaan aan de gevolgen van de klimaatverandering, dat kan ik toch zeggen dat ik samen met 50 echte B.V.’s een liedje heb mogen zingen. Onze kleinkinderen zullen tevreden zijn over onze inzet…

4 reacties op ‘zingen voor het klimaat

 1. Op zich zeker een goed initiatief, maar toch zeer frustrerend om te moeten constateren dat een heel pak BV’s vaak excuses hebben om meestal al vliegend de wereld rond te reizen:-(

  Like

   1. het is natuurlijk niet echt ‘ecologische impact verminderen’, want die ‘kleine’ tour is natuurlijk éénmalig, gezien de andere data en plaatsen. Ecologische impact verminderen betekent structureel anders organiseren zodat de voetafdruk per ‘eenheid tour productie’ vermindert, hoe groot of klein een tour of concert is. Misschien moet Milow eens overleggen met LIM of met mij. Daar valt van te leren…

    Like

   2. de “inspanningen” van Milow ruiken meer naar greenwashing dan naar een echte inspanning.

    als het echt om een vergroening zou gaan, zou die grote tourbus bijvoorbeeld op aardgas kunnen rijden ipv diesel, zou hij enkel nog met LED-licht werken voor optredens, opnemen in een geluidsstudio die op groene stroom werkt, zou de catering van de band (runds)vleesarm/-loos zijn, zou hij de CO2 uitstoot van zijn vliegtuigverplaatsingen minstens compenseren, …

    nog werk aan de winkel dus Jonathan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s