feesten voor verandering


Nog een fris idee vanuit Frankrijk: wasmachinedelen! En dat samenwerken loont mag ook blijken uit de resultaten van de oproep rond bezwaarschriften voor de verbrandingsoven in Kampenhout. Het openbaar onderzoek is afgelopen en hier is het resultaat: 25.501 bezwaarschriften zijn er verzameld! Met dank aan iedereen die meegewerkt heeft. Nu eens kijken of ik een antwoord zal krijgen op het bezwaarschrift dat ik heb ingediend.

En graag nog een aankondiging/uitnodiging. Michael Holt is een Canadees muzikant. Hij trekt door Europa van 6 juni (Stockholm) tot 22 juli (Reykjavik) met een reeks ‘huisconcerten’. Hij brengt een programma van muziek en liederen rond transitie, en begeleidt zichzelf op piano. Met zijn concerten wil hij mensen warm maken voor lokale verandering en transitie en gewoon leuke feestjes opzetten in deze soms barre tijden.

Op 27 juni is Michael bij mij te gast (de kwartvleugel is net gestemd) met volgend programma
vanaf 18u: pot luck party, iedereen brengt iets lekker (veggie) te eten mee wat we samen delen.
vanaf 19u30: het transitie concert
vanaf 21u: een gesprek over transitie in Gent en de stad die we dromen.

Er zijn 9 dergelijke huisconcerten in Vlaanderen, dus kijk hieronder maar eens of hij ook in jou buurt komt. Een aanrader voor iedereen die op zijn manier bezig werkt aan een rechtvaardiger en duurzamer samenleving. Goed om energie en inspiratie te tanken en bondgenoten te ontmoeten.

June 23 Tervuren, Belgium – House concert-salon with Transition Tervuren (http://www.tervuren.transitie.be)

June 24 Bruge, Belgium – House concert-salon at Laurent & Nicole’s

June 25 Brussels, Belgium – Potluck dinner and house concert-salon at Sam & Salla’s with guest speaker Ralph Böhlke from local Transition group

June 26 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Belgium – Grand piano restoration inaugural concert with Spencer The Rover

June 27 Sint-Amandsberg, Belgium – Potluck dinner and house concert-salon at Steven’s with speaker from local Transition initiative

June 28 Gent, Belgium – House concert-salon at Lucie Evers’, who will start a conversation on sustainability in Gent

June 29 Vissenaken, Belgium – Barn concert-salon at Heleen’s with folks from local Transition initiative

June 30 Sint Truiden, Belgium – House concert-salon at Chambre D’amis with speaker from local Transition initiative

July 1 Gentbrugge, Belgium – Potluck lunch, concert, and conversation about urban agriculture at Ellen’s with folks from Transition Gent

Meer info over zijn tournee: http://www.transitionnetwork.org/projects/transition-culture-tour

Hier alvast een voorproefje:

2 reacties op ‘feesten voor verandering

  1. @ Steven,

    wat Elvire schrijft klopt. Het zou ook wel erg kostelijke (en niet bepaald milieuvriendelijk) zijn om op alle bezwaarschriften te reageren. Bovendien zou dit administratief onmogelijk zijn vanwege de werklast.

    Wat men wel moet doen, is in de toegekende vergunning of weigering, de inhoud van bezwaarschriften beoordelen, te schrijven wat de ‘gevolgen’ zijn van elke opmerking (is de opmerking terecht of niet, worden er voorwaarden opgelegd om aan het bezwaar tegemoet te komen, is het bezwaar terecht en van dien aard dat de vergunning geweigerd dient te worden, …)
    De uiteindelijke vergunning of weigering (met de beoordeling van de bezwaarschriften) is openbaar en kan dus steeds op eenvoudig verzoek geraadpleegd worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s