volgende zondag: het Groene boek


Een razend interessant programma voor al wie begaan is met transitie en verandering. Op zondag 6 mei vindt in het Zuiderpershuis in Antwerpen de tweede editie plaats van Het Groene Boek: een uitgelezen programma van verhalen over en voor een duurzame toekomst. Schrijvers, academici en denkers uit het middenveld brengen zowel de uitdagingen als oplossingen onder de aandacht en horen ook graag wat jij denkt over hun visie, verhaal of getuigenis.

Literaire auteurs gaan met elkaar in gesprek over het milieu. Daarnaast staan o.a. kritische gedachtewisselingen over het gebruik van ggo’s en de overbevissing van onze zeeën op het programma. Vooruitstrevende praktijkvoorbeelden rond ruil- en deeleconomie worden in de kijker gezet. Ook buitenlandse auteurs komen aan bod, zoals Andrew Simms van the New Economics Foundation, die in twee debatten zijn visie zal verwoorden. Ook de Britse Saci Lloyd is van de partij. In haar meermaals bekroonde werk beschrijft ze de gevaren van de klimaatverandering op jongerenmaat. Ik mag deze dame interviewen om 11u30, daarna ga ik zeker nog luisteren naar andere auteurs.

Behalve in de grote debatten, kan je als bezoeker in gesprek gaan met opiniemakers aan de Trage Tafels of een speeddate aangaan met een organisatie die werkt aan de transitie naar een duurzame samenleving. Doorheen de dag worden ook spraakmakende documentaires over sociaalecologische thema’s vertoond.

Luister naar en schrijf mee aan deze veelzijdige verzameling van duurzame verhalen, op zondag 6 mei van 11u30 tot 22u in het Zuiderpershuis in Antwerpen.
Neem voor het volledige programma een kijkje op de website www.hetgroeneboek.be of www.facebook.com/hetgroeneboek.

2 reacties op ‘volgende zondag: het Groene boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s