een luide schreeuw


Graag kom ik nog even terug op de droom van Tamara, leerkracht van de school ‘de Spycker‘ in Brugge. Omdat volgens haar de grootste bedreiging waar we mee te maken hebben helemaal niet opgepakt wordt wou ze duizenden kinderen samenbrengen. Om een duidelijk statement te maken waarbij kinderen oproepen om nu eindelijk iets te doen rond de klimaatchaos.

Vorige vrijdag was het dan zo ver.  Uiteindelijk waren er 4000 kinderen uit 30 scholen in Brugge aanwezig op de grote markt. Het evenement kreeg heel wat media aandacht, een reportage op het VRT nieuws, op Focus TV, en in vele kranten en tijdschriften.

Dat deze scholen nu allen flink rond dit thema hebben gewerkt is alvast een belangrijke verwezenlijking. Of politici daar nu wakker van liggen? Ik vrees van niet, maar dat mag geen reden zijn om dit soort acties als naïef af te schilderen. Integendeel, we zullen nog met veel meer mensen nog veel harder moeten roepen en zingen.  (en dat is in elk geval het plan bij Sing for the Climate op 23 september).

In elk geval, respect Tamara voor wat je in beweging brengt, zo hebben we nog vele vrouwen en mannen nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s