het echte werk


Dag twee van het Groen weekend. Vandaag hebben we goed gewerkt, in de voormiddag kregen we van Elke DC een overzicht van onze boodschap en de geschiedenis van het kartel. Daarna kwam Tine H. met een presentatie van de grote dossiers in de stad die te maken hebben met wonen, stadsontwikkeling en mobiliteit. Interessant bijvoorbeeld dat sommige grote projecten die nu in Gent uitgevoerd worden (zoals Sint-Pieters station en de Loop) het resultaat zijn van een planningsproces van 20 jaar of meer. Om maar te zeggen dat een stad ontwikkelen een lange termijn visie vraagt.

Na het middageten hebben we een wandeling gemaakt (bijzonder mooi hier in het piepkleine dorpje Wemblay met 22 inwoners). Na de wandeling zijn we dan gestart met de trainingssessie waarbij iedereen een korte toespraak mocht houden voor de groep waar we dan feedback op konden geven.  Het ging dus over opbouw van een verhaal, contact met het publiek, gebruik van metaforen en humor, non-verbale communicatie, gebruik van stem, toepassen van stijlfiguren en retorische technieken om het publiek te boeien. Tussen door kregen we nog wat truckjes mee van Filip W., de fractieleider van groen in het Vlaams Parlement.  Er is goed gelachen, we hebben heel wat geleerd en tegelijk hebben we elkaar beter leren kennen.

Nu gaan we eten: een pasta buffet met 4 verschillende vegetarische sausen: spinazie-boursin met champignonnen, tomaten-bolognaise , pesto, en  ten stotte tomaat-mozarella. Wie durf nog te zeggen dat de Groenen niet weten wat goed leven is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s