schooltelevisie


Het Groen-kandidaten weekend was in elk geval een inspirerend moment, en heeft het teamgevoel flink versterkt. We hebben er zin in om samen een stevige campagne te voeren. Een van de volgende dagen kan je hier de eerste stappen lezen.

Nu toon ik graag een filmpje van het ‘post carbon institute’ en zo’n dertig minuten krijg je het hele verhaal van de fossiele brandstoffen. Hoe ze ontstaan zijn, hoe we ze gebruiken, wat de gevolgen zijn, wat de alternatieven zijn, en wat ons mogelijk te wachten staat. Daarbij schrikken ze niet terug om te laten zien hoe het er uit zou kunnen zien als we ons verstand niet gaan gebruike

Mijn voorstel: snel ondertitelen en laten zien in alle scholen , bedrijven en universiteiten…

 

4 reacties op ‘schooltelevisie

  1. dit filmpje heeft me diep geraakt, nooit eerder werd ik zo bewust gemaakt van de problematiek en waar we heen gaan als het zo verder gaat. Deze niet-mis-te-begrijpen boodschap moet absoluut worden verspreid zodat niemand eraan ontsnapt!
    Ik moet nog steeds “bekomen” van de schok die het in mij teweegbracht en probeer het alternatief door “meer zelfvoorzienend leven” nu extra veel plaats te geven in mijn leven en toekomstplannen. De uitputting van fossiele brandstoffen en andere beperkte reserves van onze aarde maken me tegelijk bang en wanhopig maar ook wel alert om dringend in actie te schieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s