de aftrap?


Het ziet er naar uit dat de verkiezingscampagne ook voor mij begonnen is. Het zal pas komende zaterdag duidelijk zijn of ik al dan niet op de lijst zal staan, maar gisteren had ik al een journaliste aan de lijn, en deze ochtend staat er dus een klein stukje in De Morgen. Uiteindelijk is maar een fragmentje van het gesprek in de krant gekomen, maar het klopt alvast met wat ik aan de telefoon gezegd heb. En zoals dat gaat in de media was er net een telefoontje van de Gentenaar, en meteen staat het op hun site. Al blijf ik herhalen aan de journalisten dat het niet zeker is dat mijn kandidatuur wordt weerhouden.

Het belangrijkste in de verkiezing zijn natuurlijk de visies en de programma’s die aan de kiezer worden voorgelegd. Er wordt nog hard gewerkt aan de teksten van Groen-Sp.a, maar ze zijn wat mij betreft toch veelbelovend. Morgen, donderdag zijn er nog open programmawerkgroepen waar verder nagedacht wordt over de stad van de toekomst. Er is in elk geval veel enthousiasme in de vergaderingen en werkgroepen, en dat is maar goed ook. Politiek is te belangrijk om het aan anderen over te laten.

Maar vandaag eerst nog wat veldwerk. Er is een nieuwe editie van Trapkracht, en iedereen weet dat mobiliteit in Gent geen simpele kwestie is. Daarom ga ik hopelijk met vele anderen op de fiets om aandacht te vragen voor de zwakke weggebruiker. Broer Koen van het ondertussen van VTM-bekende TV-Ekkergem zorgt in elk geval voor ene stevige oproep.

2 reacties op ‘de aftrap?

  1. Heel juist, politiek is te belangrijk om aan anderen over te laten, en daarom kom ik ook meedoen. Ik wens je alvast veel succes, Steven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s