niets is belangrijker dan vrede


Het is al een redelijk oude slogan, maar het blijft een mooie. En wellicht is het een thema waarover ik het wat te weinig heb op deze blog. Want in een tijd van crisis in vele sectoren is er een bedrijfstak waarin die boomt als nooit tevoren: de wapenindustrie.  Daar is blijkbaar steeds overheidsgeld voor te vinden, ondanks de zware inspanningen om de banken te redden, ondanks de inleveringen die van zowat iedereen worden verwacht, ondanks de economische onheilstijdingen. De budgetten voor defensie blijven op de meeste plaatsen stijgen, zo is er ook internationale druk op België om voldoende te investeren in het leger.

Gelukkig zijn er  mensen die hier actie rond voeren, en ik denk dat iedereen die wakker ligt van problemen als ongelijkheid of milieu bijna automatisch ook een vredesactivist zou moeten zijn. Daarom ga ik op 1 april meedoen met de geweldloze bestorming van de Nato in Evere.

Tegelijk zoek ik een paar goede gelegenheden om ook deel te nemen aan de ‘overigens ben ik van mening- actie‘, waarbij een zoveel mogelijk mensen bij hun publieke optredens de Navo aan de kaak stellen. Het is de bedoeling daarbij het debat aan te zwengelen over zin en onzin van de Navo, over de nooit door het parlement goedgekeurde kernkoppen die op kleine Brogel liggen, over de inzet van de Navo om vooral economische belangen te verdedigen. We kunnen de schaarse middelen die we hebben toch beter gebruiken dan voor het in stand houden van een dure en ondemocratische oorlogsmachine. Dus een unieke kans wie op 1 april zijn burgerplichten wil vervullen!

Een reactie op “niets is belangrijker dan vrede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s