economics of happiness


Vanavond ga ik naar de Studio Skoop waar er een vertoning is van ‘the economics of happiness‘. Het is een film die ingaat tegen de berichten van crisis, recessie, depressie en doemdenken. Het is een film die laat zien dat er onder het geweld van de mainstream berichten ook nog een andere wereld bestaat. Eén waar mensen en groepen allerhande initiatieven nemen en in stilte werken aan oplossingen. Rode draad door veel van deze acties is dat ze vaak lokaal zijn verankerd zijn en dat ze werken met een ander economisch paradigma. Dus niet dit van competitie en concurrentie, maar dit van veerkracht en samenwerking.

The Economics of Happiness – Official Trailer

De film wordt de volgende dagen op verschillende plaatsen getoond. Wie trouwens een beetje moeite doet zal bijvoorbeeld op internet een heleboel van deze hoopgevende projecten vinden. De everydaystories ken je misschien al, via via kreeg ik nog een andere tip van een site met 80 inspirerende voorbeelden. Nog een andere behoorlijk indrukwekkend overzicht van wat er allemaal kan is te bekijken op Worldchanging. Mocht het zijn dat je er wat tegen op ziet om al deze voorbeelden van inspirerende mensen te gaan bekijken is er nog een simpele oplossing. Word zelf een inspirerend voorbeeld!  (ik twijfel nu of wordt met of zonder t is, maar dit is hier misschien minder belangrijk)

2 reacties op ‘economics of happiness

  1. Bedankt voor de filmtip. Als ik dapper genoeg ben om de vrieskou te trotseren vanavond, kom ik ook.
    ‘Word een inspirererend voorbeeld’ is zonder t, zoals ‘drink meer wijn’.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s