receptietijd


Deze morgen was ik één van de naar schatting 11 000 Gentenaars op de nieuwjaarsreceptie van de stad. Van de toespraken heb ik niks gehoord en omwille van het lange aanschuiven was het aantal drankjes ook beperkt. Maar de beste reden om naar zo’n receptie te gaan is om er mensen terug te zien. Mensen die je al lang niet meer gezien hebt (zoals de

(en hier een foto vanop de site van de Gentenaar)

heel sympathieke cameraman die het Low Impact Man programma gefilmd heeft), mensen die je al langer eens wou terug zien om nog een babbeltje te doen en natuurlijk ook (en vooral) mensen die je nog nooit gezien hebt. Zoals Lucien die zo content was toen hij eindelijk zijn beker warme wijn kon bemachtigen.

Je zou natuurlijk kunnen vragen stellen over het ecologisch gehalte van zo’n evenement. Voor Oxfam wereldwinkels is dit echter een absolute topdag  en verder worden herbruikbare bekers en mokken gebruikt – behalve voor de jenever – en zie je meer en mensen die hun eigen drinkbeker meebrengen (wellicht vooral voor de jenever).  Aangezien het centrum met de auto niet goed bereikbaar is en afgaand op de massa’s fietsen zijn er heel veel mensen met openbaar vervoer en/of fiets naar daar gekomen. Dus wat mij betreft sta ik dus toch liever op een vol Sint-Baafsplein te kijken naar de Pink Lady’s (die een dansje uitvoerden) dan pakweg op een cruiseschip in de Middelandse zee, om maar iets te zeggen.

Gisteren dan was ik ook op de receptie van Groen. (het is even wennen om dit nu zonder uitroep teken te typen!) Een groep fijne mensen waarvan ik er ondertussen toch al flink wat ken, verder een paar stevige speeches, waaronder die van Wouter Van Besien. Toch iemand die verder durft kijken dan nauwe visie van onze regeringsleiders die meer oog hebben voor ratingbureau’s dan voor het langere termijn verhaal. Op deze receptie (met eco en bio drankjes) ging het natuurlijk ook over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Waarbij ik binnenkort moet beslissen of ik me actief wil engageren. Uiteraard zullen lezers van deze blog dit hier als eerste te weten komen.

De reden van mijn bezoek aan de receptie van Groen was ook dat dit goed uitkwam met een bezoek aan de lezing later die avond van Juliet Schor. Maar daarvan krijg je morgen een verslagje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s