sneller dan de trein…


Mijn laatste werkdag van het jaar zit erop, tenminste  wat betreft lezingen en shows. Ik heb zeker begrip voor de staking die aan de gang is maar ik wou de leerlingen in Brugge toch nog een paar dingen meegeven voor hun vakantie begint. De heenreis heb ik dus makkelijk kunnen regelen via de Letsgroep. Tegelijk had ik meteen een goed gesprek en bleek tijdens het rijden dat de dame in kwestie eigenlijk op dezelfde school moest zijn.

De laatste twee klimaatshows in Brugge waren niet de beste (de leerlingen waren al iets te veel in vakantiestemming), en om kwart over twaalf kon ik de terugreis aanvatten. Ik moest wel een stukje wandelen om een goede plek te vinden, maar toen ik op de juiste weg richting autostrade mijn bordje ‘GENT’ bovenhaalde gebeurde het onvoorstelbare. De eerste auto die voorbij reed stopte. Straffer nog, het was gewoon een bekende die behoorlijk dicht bij mij in de buurt woont. Mijn lift ervaring heeft dus nauwelijks 10 seconden geduurd. (terwijl ik rekende op sappige anekdotes van reacties van bestuurders of ontmoetingen met nobele onbekenden). Maar zo simpel is het dus.  Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, behalve dat het weer een gezellige babbel was.

Misschien moet ik dit wat meer uittesten, want liften werkt!

3 reacties op ‘sneller dan de trein…

 1. Uiteindelijk is dat wel DE ultieme vorm van carpoolen eh.

  In de ideale wereld zou het moeten verplicht zijn om te stoppen voor lifters en zouden er lifthaltes zijn zoals er nu bushaltes zijn.

  Alleen jammer dat automobilisten nu vooral bang zijn voor lifters. hebben allemaal een mes op zak ofzo.

  Like

 2. Je ziet ze niet veel meer, de lifters. Misschien komt het omdat ik zelf niet veel (meer) met de auto rijdt 😉

  In een ver verleden was de duim voor mij ook een reis middel, zeker als er geen openbaar vervoer voorhanden was. Altijd een verrassing en altijd leuk, nooit iets onaangenaam meegemaakt.
  Wij zijn duim opsteekt, krijgt van mij een plus (en een ritje).

  Like

 3. Ik vind het ook leuk en avontuurlijk om te liften, maar als vrouw opteer ik toch voor andere vervoersmiddelen als die er zijn. Zeker wanneer ik alleen op stap ben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s