land zkt premier


Ik zal er maar vanuit gaan dat het niet is omdat ik voor het eerst op de lijst stond dat er niks meer schijnt te lukken na de vorige verkiezing van 13 juni 2010. Ondertussen is de situatie zo verziekt dat blijkbaar enkel nog sarcasme en humor afdoende zijn om te beschrijven wat er nu aan het gebeuren is. Dat het vertrouwen in de politiek elke dag verder afneemt zal dan ook niemand verwonderen.

Goed, we hebben nog altijd Europa natuurlijk. Al blijkt meer en meer dat op vlak van klimaatbeleid Europa het weinige krediet dat ze hadden ook aan het verspelen zijn. Zoals blijkt uit dit opiniestuk van 3 politici van 3 verschillende partijen. (toch een positieve vaststellingen dat in dit geval een standpunt over de partij-grenzen mogelijk is).

Bon, dus Europa is inderdaad met andere kwesties bezig. Blijven er dan nog onze regionale regeringen, die zorgen toch dat de boel blijft draaien? Strooizout is er dit jaar alvast genoeg (wat getuigt van een uitzonderlijk lange termijn visie), maar verder is de ambitie van de Vlaamse regering toch ook vooral om voor meer beton en winkelcentra te zorgen.

Het geval van Uplace blijft toch merkwaardig. Iedereen is ertegen,  adviezen van provincies en gemeentes zijn negatief en toch wil de Vlaamse regering niet op haar standpunt terug komen.  Zelfs bij Unizo hebben ze begrepen dat dit soort megaprojecten niks goed kan bijbrengen. En creativiteit kennen ze daar ook nu Tom Kestens daar aan de slag is, bewijze dit filmpje ‘zonde van de regio’.

One thought on “land zkt premier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s