Vis in Zicht


Terwijl de zon hier weer bezig is om mijn huisje gratis te verwarmen begint het niveau van de waterton stilaan alarmerend te worden. En aangezien er de volgende dagen niet veel regen op komst is zal de geheime waterput onder de parking voor een oplossing moeten zorgen wat betreft het doorspoelen van het toilet.

Maar goed, dit is een  belachelijk kleine kwestie in vergelijking met wat zich afspeelt in de oceanen. De manier waarop het daar aan toe gaat is bedroevend. Daarom geef ik graag aandacht het nieuwe magazine van de Stichting Vissenbescherming die zet zich inzet voor het welzijn van vissen en andere in het water levende dieren.

Vissen hebben namelijk  geen tranen en vissen schreeuwen niet. Toch zijn de courante vangstmethoden gruwelijk en voelen vissen pijn. Weinigen staan er bij stil. Zeeën worden leeggevist en men vindt dat normaal. Het is niet normaal. Dat, en nog veel meer over vissenleven en -welzijn, brengt VISinZICHT aan het licht.

Het magazine heeft een nieuwe trendy uitstraling en is informatief, wervelend, gestructureerd en – vooral – wetenschappelijk onderbouwd. VISinZICHT wil een breed publiek informeren en sensibiliseren omtrent het welzijn en leefmilieu van de vissen, met speciale aandacht voor zeevisserij, viskweek, sportvisserij en vermaak met vissen. Er wordt ingespeeld op hedendaagse gebeurtenissen en eindelijk krijgen deze niet aaibare en te weinig gekende dieren de aandacht
die ze verdienen.

De eerste editie van VISinZICHT informeert onder andere over de orka Morgan en de rechtszaak die daarover wordt gevoerd, over pijnwaarneming bij vissen, over NON*FISH*A*LI*CIOUS, het wereldwijd allereerste visvervangende kookboek en over de Japanse walvisvangst.

VISinZICHT is het eerste magazine dat specifiek vissenleed aankaart en daarnaast de schoonheid van het leven onder water laat zien. Je kan een gratis nummer bestellen via redactie@vissenbescherming.nl.

Ook in Vlaanderen wordt actie gevoerd voor duurzame visserij, zo zijn vorige week enkele jongeren van JMN ontvangen bij minister-president Kris Peeters.  Het interessante artikel daarover kan je hier lezen.

Wist je trouwens dat  in China levende vissen en schildpadden in sleutelhangers worden verkocht… de menselijke inventiviteit kent inderdaad geen grenzen (als er winst kan gemaakt worden)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s