het nieuwe vasten


Vandaag begint de vasten, en kan je ook meedoen aan een nieuwe vorm van vasten: dagen zonder vlees. Dit is een initiatief van Alexia Leysen, nog een jonge ondernemende vrouw die de koe bij de horens vat. (al is dit misschien niet de meest gepaste woordkeuze).

Op haar site kan je aanmelden en een poging doen om van de vasten alvast een vleesloze periode te maken. De site maakt dan meteen de nodige berekeningen zodat je kan zien wat het effect is uitgedrukt in CO2. Een eenvoudig maar krachtig idee waarmee een oude traditie gekoppeld wordt aan een belangrijk hedendaags thema.

Tof ook dat dit een initiatief is van iemand die bezorgd is om de planeet en dan met enkele mensen zo’n campagne opstart. Op facebook heeft ze al meer dan 9000 medestanders, en ik stel voor dat je na het lezen van deze blog meteen ook gaat aanmelden. Dat vandaag op vrouwendag dit project gelanceerd wordt door een vrouw toont nog maar eens aan dat vrouwelijke ideeën en energie een zeer belangrijke rol zal spelen om de volgende jaren de transitie te maken.

Om nog iets over een man te zeggen, naar het schijnt was Jezus ook een vegetariër. Misschien komt vandaar de uitdrukking ‘de zonde van het vlees’?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s