mooie dagen


De krokusvakantie begint met een rustig weekend met de kinderen. Gisterenavond hebben we samen naar Daens gekeken ( toch belangrijk om iets van onze sociale geschiedenis te weten) met een lekkere chocomousse van het voedselteam. Altijd leuk om op vrijdagavond de spullen te gaan halen in het depot enkele straten verder.

Deze morgen uitgeslapen en dan met de kinderen naar de bib voor een lading leesvoer en een filmpje. Wat lezen betreft ben ik nu bezig met de boeken van Murakami, een erg boeiende Japanse auteur. Na de bib ga ik dan langs op de boerenmarkt (nauwelijks enkele honderden meter verder). Daar nog wat verse groenten gekocht en enkele kruiden voor de raamtuin en een babbeltje gedaan met de boeren die er hun producten te koop aanbieden.

Verder afgewassen, kleren van het droogrek gehaald en opgeplooid – strijken gebeurt hier niet natuurlijk. De emmers met regenwater vullen, de compostemmer uitkieperen in het compostvat – waar het bruist van leven. De kruiden van de markt in de raamtuin geplaatst en verder nog wat opgeruimd en samen met de dochter een cake gebakken. En dat terwijl ik op de radio nog een gesprek kon volgen van Hans Achterhuis over zijn nieuwe boek ‘de utopie van de vrije markt’. Ik heb het meteen op mijn lijstje gezet.

Dus allemaal gewone kleine dingen, waar ik erg kan van genieten zeker als ik de voorbije weken wat veel van huis was. De volgende twee weken geen enkele lezing, dus heb ik ook een soort vakantiegevoel. Daarmee heb ik wat tijd om te werken aan mijn volgende boek(je). De mensen van Wablieft hebben me gevraagd een eenvoudig boekje te schrijven over klimaat en wat we er kunnen aandoen. Speciaal gericht om mensen die niet gewoon zijn om te lezen of zelden een boek ter hand nemen. Dat doe ik met veel plezier want het gaat over een belangrijke doelgroep.

En tenslotte, gisterenavond voor het eerst de nep-spek klaargemaakt. Een zeer groot succes. De kinderen kregen er niet genoeg van ik was toch ook wel verrast van de smaak en textuur. Een van de enige zaken die ik miste sinds ik 100% veggie eet, was een salade met spekjes. Dit probleem is daarmee ook van de baan. Wees gerust, low impact leven wordt altijd maar makkelijker en leuker!

4 reacties op ‘mooie dagen

  1. Ik gebruik als alternatief voor spekjes reepjes gedroogde tomaten (gewoon met de schaar fijn snijden). Smaakt net zo goed af!

    Like

  2. Bedankt steven, door jouw blog ontdek ik steeds nieuwe dingen in Gent. Zo kende ik de Voedselteams helemaal nog niet. Ik zal zeker wat informatie inwinnen en misschien nog voor even lid worden (want eind dit jaar verhuis ik naar Geraardsbergen).
    Doe zo verder en het is inderdaad leuk om te lezen dat je zo kunt genieten van de simpele dingen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s