kruiden voor het raam


Terwijl het hele land bezig is over onze nieuwe wereldtitel heb ik me gisteren bezig gehouden met het maken van een ‘raamtuin’. Het is een eenvoudige manier om toch minimaal een klein beetje kruiden te kunnen kweken voor mensen die geen tuin hebben.

Ik heb me laten inspireren door de Nederlandse site raamtuin.nl (jaja, overal bestaat tegenwoordig een site voor). Mijn model is iets eenvoudiger dan in het filmpje hieronder, zodat ik geen pomp en drainage systeem nodig heb, maar gewoon een ladder en een emmer met regenwater. In de (pudding-) potjes zitten vanonder gaatjes, waardoor het water van boven naar beneden alle plantjes kan bevloeien.

Voorlopig te vinden in mijn tuin: peterselie (die buiten de winter heeft overleefd), basilicum, munt en bieslook (gewoon gekocht in de bio-shop), verder heb ik nog rucolla en veldsla gezaaid. Benieuwd wat het zal worden de volgende weken en maanden.

3 reacties op ‘kruiden voor het raam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s