nog meer fietsplezier


Nu het dan toch over fietsen gaat wil ik graag nog enkele berichtjes doorspelen die ik in mijn mailbox heb gevonden.

Ik heb hier eerder al eens geschreven over bamboe-fietsen. Dat deze tak van eco-design ondertussen een flinke sprong voorwaarts heeft genomen mag blijken uit volgend model gemaakt door een student design in Sidney. Alexander Vittouris heeft een schitterende ligfiets gemaakt van bamboe. Van zoiets krijg ik toch het water in de mond. (met dank aan Johan voor de tip)

Wie zelf eens wil proeven van de vele voordelen van ligfietsen kan misschien eens langs gaan op de Velomobiel testdag van de Gentseliggers. Op 27 februari kan je dan allerlei mooie ligfietsen uitproberen in en rond Vinderhoute.

Vanuit Berchem komt ook een mooi initiatief. Een groep mensen wil zich inzetten om fietsvakanties met kinderen te organiseren en promoten. De groep noemt zich ‘Rijwind’ en organiseert tijdens de paasvakantie een eerste fietsvakantie in groep. Een boeiend experiment dat alle steun verdient. Wie interesse heeft kan terecht op een info vergadering op 24 februari in Berchem.

In Gent gaat het Gents Milieufront van start met een bakfietscampagne. Ze willen de groeiende groep gebruikers van bakfietsen ondersteunen en de drempels voor het gebruik ervan verlagen. Als alles goed gaat organiseren ze zelfs een samenaankoop voor bakfietsen.

Dus, als je dit leest (en ondertussen op de radio hoort over de staking van het openbaar vervoer in Brussel én de reuzenfiles op de snelwegen én de stijging van benzine en diesel) dan is het duidelijk: het tijdperk van de fiets moet nog goed en wel beginnen! Ik kijk er alvast naar uit.

Een reactie op “nog meer fietsplezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s