bike to work


Vandaag is een de laatste editie gestart van de “winter trophy”, een initiatief van Bike To Work. Hiermee is het de bedoeling om mensen te stimuleren om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te gaan. Deze wedstrijd loopt van vandaag 14 februari tot vrijdag 18 maart.

Het gaat er niet om wie het grootste aantal kilometer op de fiets zit, maar wie het grootste aantal dagen met de fiets gaat werken.

Daarbij is het de bedoeling steeds beter te doen dan de ‘uitdagers’, en deze keer zijn dit Xavier Van der Stappen en mezelf. Xavier is een bijzonder man (ik heb hem ontmoet op Ecopop), die bijvoorbeeld al eens van Kaapstad naar Kopenhagen is gereden met een klein elektrisch wagentje.

Mijn geval is een beetje bijzonder, want ik werk niet elke dag buitenshuis, en als ik ergens naar toe ga, dan gebruik ik zo goed als altijd de fiets (meestal om naar het station te fietsen). Wie wil meedoen en dagelijks naar het werk fiets maakt dus een goede kans om beter te doen.

Inschrijven kan zich registeren via de site van Bike to work. Je kan er een prijsje mee winnen – al valt het misschien tegen voor de lezers van deze blog – namelijk een exemplaar van mijn boek.

In elk geval een aantrekkelijke manier om  milieuvriendelijke fietsverkeer te promoten. De voordelen voel je niet enkel in je portemonnee, maar ook je conditie kan er maar wel bij varen…


7 reacties op ‘bike to work

 1. Fietsen naar je werk is voor ons een win-win-win-win…situatie
  Je verdient er geld mee, je wordt er gelukkig van, je bent file-loos uitgewaaid na een zware werkdag,je werkt aan je conditie tijdens die momenten die je toch kwijt bent nl : woon-werkverkeer (en je moet ’s avonds niet meer gaan fitnessen tegen een onnoemlijk hoog tarief), je bent dus netto minder tijd kwijt, je komt wakker en helder op je werk aan,je spaart het milieu en je kan eindelijk eens genieten van een file 🙂
  En als het regent..trek een goed regenpak aan en bedenkt dat de regen de lucht schoon wast : schone, frisse en zuivere lucht. Wat wil een mens nog meer? Ik kan eigenlijk geen enkel nadeel bedenken.
  Een hele gelukkige woon-werkverkeerfietser
  Maman Verte

  Like

 2. Ik ben er 11 jaar geleden mee begonnen en heb er nog geen spijt van gehad!

  toen ik eens een tiental dagen met de bus moest gaan omwille van een kwetsuur, was ik erg blij dat ik weer de fiets op mocht.

  Beter voor de gezondheid
  Beter voor de portemonee
  Beter voor het leefmilieu

  En nog gewoon leuk ook!

  Like

 3. Ik ben ook iemand die tijdens de week alle woon/werk verkeer met de fiets doe. Maar ik zit toch met een gezondheidsvraag waar niemand blijkbaar een afdoend antwoord op kan geven. Ik fiets dagelijks gemiddeld 14 km in en rond de stad waar ik woon. Ik vraag me af of het niet gezonder is om dit met de auto te doen, want ik fiets voortdurend in het fijn stof dat deze auto’s produceren en aangezien ik fiets, adem ik veel dieper in dan als ik in een auto zou zitten. Mijn stad behoort tot de top van de gebieden in Vlaanderen met het meest fijn stof: Roeselare

  Like

 4. Ben er seieus over aan het denken, maar het gaat wel over 20km/dag en mijn werk i s geen zitwerk.
  Heb uitgerekend dat ik wel flink op benzine bespaar dus moet de drempel overschrijden ook het weer speelt een grote rom de bedoeling is toch niet ziek aan te komen maar anderzijds zie ik er zoveel met de fiets van Vilvoorde naar Brussel rijden in alle tijden en omdat ook buiten de piekuren val ( begin 6u30-14u) zit er dus wel een grote kans in! Moet ook vermageren echt waar:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s