film en televisie


Vandaag maak ik graag vollen bak reclame voor de tweede editie van ‘de groene loper’, het ecologisch en sociaal Filmfestival dat binnenkort weer van start gaat in Gent. Geen glamour en glitter met filmdiva’s, limousines en beken champagne maar een reeks aantrekkelijke films die diverse ecologische en sociale uitdagingen scherp stellen. Het festival loopt van 20 tot 27 november in de Centrale. (zie verder voor de praktische info)

Vandaag zal in Londen bekend gemaakt worden welk programma nu de prijs gewonnen heeft als ‘Best Coverage of Climate Change’. Tot vervelens toe hebben jullie hier de oproepen gelezen om zelf ook je stem uit te brengen. Ik heb geen idee of het programma Low Impact Man uiteindelijk gewonnen heeft. Het was in elk geval een nek aan nek race tot op het laatste. Ik heb geen uitnodiging ontvangen om naar Londen te gaan, en ik vrees dat zo’n gala-toestand (over het klimaat dan nog) iets voor mij zou zijn… Als ik iets te weten kom over de uitslag laat ik het in elk geval weten…

Hieronder alvast een mooie trailer van het festival, starring Annelies Verbeke (met toch enige film-diva allure). Je kan het volledig programma met alle films en trailer hier bekijken. Ik zal er zelf ook bij zijn bij de start op 20 november en bij de laatste film op 26 november. Dan mag ik onze burgervader aan de tand voelen over hoe de stad Gent zich denkt voor te bereiden op de mogelijke gevolgen van de klimaatverandering. Om de sfeer aan te voelen gaan we voor het gesprek met onze voeten in een zwembadje zitten. Kwestie van dit alvast gewoon te worden.

3 reacties op ‘film en televisie

 1. Steven schrijft
  “Ik heb geen uitnodiging ontvangen om naar Londen te gaan, en ik vrees dat zo’n gala-toestand (over het klimaat dan nog) iets voor mij zou zijn…”

  Ik vermoed dat ze bij de VRT of het productiehuis ??? wel voldoende mensen hebben die zich specialiseren in dergelijke optredens.
  Sommige mensen halen voldoening uit de erkenning van hun inhoudelijke werk. andere mensen halen voldoening uit het paraderen met de veren van anderen. 😉

  Like

 2. Geen beken champagne misschien, maar wel een fijne bio-eco-vegetarische-fair-trade openingsreceptie op zaterdagavond na de film.
  Je krijgt er ook een sneak-preview te zien van de films die je de rest van de week nog mag verwachten…

  Like

 3. Hallo Steven,het is lang geleden dat ik jou een briefje schreef,ik was in Antwerpen bij jou lezing en ik moet zeggen dat ik het heel goed vond.Vooral de foto’s spraken mij aan.Ik vind het spijtig dat je niet naar Londen kan maar jij bent de grote man achter de schermen.Ik vind jou nog steeds een idealist.Ik bewonder jou nog steeds om wat je doet of tracht te bereiken.Als ieder individu in ons land zijn manier van leven zou veranderen dat zou dat ongelooflijk zijn.Ik weet dat dit een utopie is maar ik persoonlijk blijf volhouden.Minder water versmossen,tweedehandskleding dragen(niet altijd),goed het afval sorteren,proberen met wat spullen iets te maken.Ik ga 1keer per week naar een kleiatelier en daar wordt de klei gerecycleerd.Vele lieve groetjes vanuit Antwerpen sandrine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s