boekenbeurs


Voor de derde keer op rij zal ik op de boekenbeurs aanwezigheid. Vandaag maandag zal ik samen met Tinne en Ilona ons kinderboek ‘signeren’ zoals dat heet van 12u tot 15u op de stand van Van Halewyck.

Ik ga er steeds heen met een dubbel gevoel. Om daar in een rij met auteurs te zitten wachten tot iemand komt om het boek te laten signeren is een beetje zielig. Voor veel auteurs wil dat vooral zeggen veel zitten wachten en ondertussen de gigantische rijen zien staan bij Piet Huysentruyts of Goedele Liekens van deze wereld. Wél leuk is een praatje maken met een zeldzame lezer die een praatje komt maken. En nog leuker is zelf rondlopen – liefst bij de kleinere stands – en zorgvuldig de Piets en Goedele’s ontwijkend om te kijken wat er nog allemaal gepubliceerd wordt.

En dat is natuurlijk het moeilijkste want er zijn altijd wel enkele boeken te vinden die de moeite zijn om te lezen. Omdat ik een leescultuur echt wel belangrijk vind mogen mijn kinderen op de beurs altijd 1 boek kopen. Met als gevolg dat ze uren kunnen ronddolen en vergelijken en kijken, wat ze graag doen trouwens. Zelf sta ik me dan ook toe om een boek te kopen.

Verder is zo’n boekenbeurs ook een gigantisch commerciële bedoening, waarbij ik toch niet altijd begrijp waarom mensen met tienduizenden tegelijk altijd maar kookboeken kopen en nauwelijks geïnteresseerd zijn in de vele soms bijzondere interessante boeken die er verschijnen. De thema’s die mij meest boeien hebben vaak te maken met klimaat, milieu, en nog meer in het bijzonder boeken rond systemen, de toekomst, mogelijke oplossingen en alternatieven. Daarvoor zal ik niet in de file moeten staan.

4 reacties op ‘boekenbeurs

  1. Bij deze vind ik het bijzonder jammer dat ‘Het Andere Boek’ niet meer doorgaat. Die boekenbeurs was veel kleinschaliger, maar het aanbod heel sterk en het programma er rond meestal ook heel erg de moeite.

    Like

  2. Ik koop geen boeken meer, tenzij in de kringloopwinkel (al dan niet om te recycleren). En dat is dankzij jouw boek, waarop je iets schreef over het lenen van het boek in plaats van jezelf het boek aan te schaffen.

    Mijn boekenkast geraakt ook steeds leger, aangezien ik besef dat ik zeer weinig boeken herlees (er zijn nog zovele andere boeken in de bib die ik nog kan lezen, dus besteed ik mijn tijd niet aan herlezen). Ik deel af en toe zo een boek uit via mijn blog, waarbij de regel geldt dat het nadien moet verdergegeven worden.

    Geen boekenbeurs voor mij dit jaar, ik ga liever nog eens wat wandelen in het bos.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s