zondag in Antwerpen


Bij deze geef ik graag nog wat informatie over een boek-activiteit van komende zondag. Ecopower en Ecolife organiseren namelijk een klimaathappening rond het boek ‘we hebben maar één planeet’.

Zowel Tinne (illustraties) als Ilona en ikzelf (teksten) zijn er aanwezig voor drie workshops:

• Workshop jongeren (10-14 j.): met Tinne Van den Bossche, die het boek illustreerde. Een leuke, speelse ontmoeting die heel concreet wordt zonder met het vingertje te kijven.
• Workshop volwassenen: met de LowImpactMan. ‘Goed leven binnen de grenzen van één planeet’, hoe doe je dat? Steven spreekt ook over de manier waarop jongeren hém inspireerden: wat kunnen we leren van (onze) kinderen? Verrassende tips en leuke anekdotes.
• Workshop begeleiders: door Ilona Plichart, wereld- en boekenvrouw. Hoe ga je als leerkracht op school of als begeleider in de jeugdbeweging aan de slag met dit boek? Hoe past dat in de eindtermen? Met meteen toepasbare lessuggesties en werkvormen.

Praktisch

In zaal Rubens, Statiestraat 175 in 2600 Berchem. Op 111 stappen van het station Antwerpen-Berchem. Neem de achteruitgang bij perron 10, ga de Statiestraat recht voor je in, even verder op de linkerkant.

10.00u: onthaal.
(Treinen uit Gent, Leuven en Hasselt komen aan rond 10.10u)
10.30u-12.15u: workshops
12.15u-13.00u: een broodje ecosmos en een drankje.
Inschrijven
Via Ecopower: info@ecopower.be – 03 287 37 79.
Via Ecolife vzw: www.ecolife.be/lowimpactboek.be – 016 22 21 03.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s