de bedenkertjes…


Gisteren was ik weer te gast bij de Hogeschool West-Vlaanderen voor de presentatie van 18 teams industriële ontwerpers die opdracht hebben gekregen om een Low Impact product te ontwerpen. Het was een boeiende voormiddag met hele leuke ideeën als een ‘verneveldouche’, een ‘regenwateropvang voor flatbewoners’, een ‘drinkfles met ingebouwde filter’, een ‘nieuwe logo voor PMD’, een nieuw concept voor een ‘eco-bad’, een ‘regenwateropvang systeem voor tenten’, een ‘high tech hooikist’, een ‘opvouwbare brooddoos’, een ‘mini-eco-senseo’, een ‘vulsysteem voor navulbare verpakkingen’ en nog een aantal ideeën. Wie wil zien wat de studenten allemaal aan het doen zijn kan ze volgen op de blogs die ze hebben aangemaakt. De URL is eenvoudig: http://lipteam01.blogspot.com/ is het eerste team, en als je dan 01 vervangt door 02 tot en met 19 dan kan je ze allemaal bekijken.

Wat me is opgevallen; ondanks het feit dat er al zoveel dingen zijn is het nog steeds mogelijk om nieuwe ecologische toepassingen en producten te ontwikkelen. Dat is goed nieuws natuurlijk. Ook tof om te zien dat veel studenten de moeite hebben gedaan om vanalles uit te zoeken en uit te proberen en dat er echt wel een aantal levensvatbare ideeën bijzijn. Als de studenten er ook nog in slagen om hun product aantrekkelijk te maken, dan kunnen ze ook wel eens aanslaan. Hieronder een paar leuke voorbeelden van hoe je ecologische gedrag hip en aantrekkelijk kan maken. (met dank aan de gasten van team3)

2 reacties op ‘de bedenkertjes…

  1. Dat wil kunnen dat ik net voor morgen iets over die Fun Factory ga publiceren. Ze hebben nog een derde video. Een flessenrecyclage die tot arcade-game is omgevormd. Maar ik zie rechts bovenaan Volkswagen staan. Blijkbaar zit daar dit automerk achter. Heeft een tikkeltje weg van Greenwashing. Het idee achter de video’s vind ik wel tof.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s