lopen in de Hoge Venen


Gisteren nog een flinke looptraining gehad ter voorbereiding van onze 100 kilometer voor Oxfam Solidariteit. Deze keer zijn we met drie-vierde van ons team (de vierde moest nog even bekomen van de Dodentocht) zijn we naar de Hoge Venen getrokken om een deel van het parcours af te leggen.

parcoursHet is in elk geval iets heel anders dan lopen langs de Schelde op verharde wegen. Vaak zijn er steile afdalingen of beklimmingen in bosrijke gebieden vol stenen en wortels. Andere delen gaan door of langs de veengebieden. En een klein foutje in het kaartlezen heeft ons alle drie natte voeten bezorgd. We hebben zo’n 40 kilometer afgelegd, maar hadden daar wel 5u30 voor nodig (met om de drie kwartier een strech pauze). Ons doel voor de 100 kilometer hebben we nu op 15 uur gezet. Maar aangezien er slechts 3 loopteams deelnemen – op een totaal van 200 teams – mikken we toch op de derde plaats. Al kan er veel mislopen onderweg, dus als we erin slagen met ons vieren aan te komen dan zullen we al heel tevreden zijn.

Een prachtige streek trouwens die Hoge Venen. Toe te voegen aan het lijstje vakantiebestemmingen van de toekomst. Want ik kreeg al heel wat suggesties van Blog-lezers voor fietsvakantie’s in bijvoorbeeld Hasengouw, Pajottenland, de Westhoek, de Voerstreek, de kempen, Hageland enzovoort..

Om deze veertig kilometer te kunnen lopen hebben we wel 400 kilometer gereden. Gelukkig voor mijn voetafdruk heeft Karel een auto op plantenolie! Ons sponsorgeld voor de tocht hebben we ondertussen bij elkaar, maar mocht iemand het echt niet kunnen laten, klik hier.

.

Een reactie op “lopen in de Hoge Venen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s