overnachten in de Vlaamse Ardennen


Tijdens de vakantie hebben we 3 nachten doorgebracht in een trekkershut, 2 nachten in een Bed and Breakfast en 2 nachten bij vrienden op de route. Interessant voor fietsers zijn vooral de trekkershutten. Deze trekkershutten zijn een initiatief van Toerisme Vlaanderen en kan je op verschillende plaatsen aantreffen. Het gaat om eenvoudige houten chalets met vier bedden waar je maximum drie nachten na elkaar kan overnachten. De prijs is uniform in Vlaanderen: 37 euro per nacht (deze zomer toch), desgewenst kan je ook een kookset huren (3 euro). Dit maakt dat je als fietsters veel minder bagage moet meesleuren en je toch comformtabel kan overnachten. DSCF2347 Onze trekkershutten stonden telkens op een camping waardoor je gebruik kan maken van de sanitaire en andere voorzieningen (zoals een zwembad in Camping Kompas in Oudenaarde). Daar vroeger ze wel een forfait van 2,4 euro per nacht voor het elektriciteitsverbruik in de trekkershut. Dat is een stuk meer dan wat ik thuis voor een maand betaal, maar een kniesoor die daar lastig over doet.

B&B is ook interessante formule hoewel iets duurder (70 euro per nacht voor ons drie, ontbijt inbegrepen). We logeerden in ‘Berchem’ (Kluisbergen) in de druivelaar. Een aanrader, vooral omwille van het lekkere ontbijt, de zeer verzorgde gastenkamer vlak aan de kerk en de Schelde. Toen we de kamer binnenkwamen wat het eerste wat Adam trouwens uitriep: ‘Joepie, er is een TV’. Tja, dat het je met LIM kinderen…

2 reacties op ‘overnachten in de Vlaamse Ardennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s