Iets mis met vis?


Over vlees hebben het hier al meermaals gehad. Dus vandaag komt vis aan de beurt. En opnieuw vrees ik dat het geen vrolijk verhaal zal worden. De huidige manieren van visproductie zorgt namelijk voor grote problemen. 17% van de soorten wordt overbevist, de helft van de soorten wordt maximaal belast. Daarnaast gaat er jaarlijks 30 miljard kilogram vis verloren als bijvangsten. Dit zijn dieren die niet nuttig zijn voor de visindustrie meestal dood of zwaar verminkt terug in de zee worden gegooid. Vooral sleepnetten en destructieve vismethodes zorgen voor enorme schade. Ten slotte komt het visbestand ook onder druk te staan omwille van de opwarming en de vervuiling van de oceanen. Kortom ook hier zal een drastische aanpak nodig zijn om te redden wat er te redden valt.

Het gaat vooral om politieke maatregelen die de Verenigde Naties zouden moeten nemen, maar ondertussen kunnen we als consument toch ook iets doen. Heel goed uitkijken welke vis we nog kopen bijvoorbeeld (of minder vis eten). Via volgende sites kan je de nodige info vinden: goedevis en greenpeace. Je kan ook naar de boeiende info avond gaan die Eva hierover organiseert op 30 oktober te Gent.

2 reacties op ‘Iets mis met vis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s