De eerste korrel is gelegd…


Zo, gisteren heb ik samen met Etienne de werkzaamheden aangevat ter voorbereiding van de komende winter. We hebben radiatorfolie geplaatst achter twee radiatoren, ongeveer 3,5 meter gordijnrails opgehangen, en ook een venstertablet met isolatiefolie die ervoor moet zorgen dat de warmte van de radiatoren niet achter de gordijnen terecht kan komen.

Ook de eerste fase van de vloerisolatie is gestart, voor een stuk van ongeveer 9 vierkante meter hebben we het houten rooster gemaakt en gevuld met de kurkkorrels. Het effect is dat de hele kamer een beetje naar wijn ruikt. Ik veronderstel dat dit wel zal verminderen als ook het dampscherm en OSB platen zijn aangebracht. De volgende dagen ga ik zo goed en zo kwaad hieraan verder werken, al zijn het drukke dagen met verschillende media-opdrachtjes, de laatste week van de marathon-training en de laatste punten en komma’s voor het LIM boek. Maar dank zij het rauwe groenten en fruit regime nog heb ik nog geen energietekort gevoeld. Donderdag wordt mijn conditie wetenschappelijk getest aan de KUL. Misschien schrijven ze me wel een chocolade kuur voor.

5 reacties op ‘De eerste korrel is gelegd…

 1. Folie zie ik, radiatorfolie en isolatiefolie?
  Het enige dat ik over folie (denk ik) weet is dat er dunne en dikke bestaat.
  Welke folie heb je? Waar vind je er info over? Waar koop je die uiteindelijk?

  Bedankt
  Thommie

  Like

 2. Dag Thommie, het gaat om radiatorfolie, die kan je op rollen of in tegelvorm aankopen. Dikte is 3 of 4 milimeter, en het bestaat uit een laagje isomo en een laagje reflecterend aluminiumpapier.
  Ik heb mijn rollen in de Brico gekocht (9,99 euro voor 2,5 vierkante meter). Maar is zeker te koop in elke doe-het zelf zaak.*

  Like

 3. Ik ben benieuwd waar je die kurkkorrels/granulaat gekocht hebt en wat het kost.
  Zou je me dat willen mailen.
  Alvast bedankt, groetjes
  Marjol

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s